Nyhed

Ny, mindre højttaler fra Steinway Lyngdorf

Steinway Lyngdorf Model A er - relativt - mindre og billigere end de fleste modeller.

Steinway 11698 LivingRoom 03 small

Steinway 11698 LivingRoom 03 small

Har man sagt B, må man også sige A. Det mener de hos Steinway Lyngdorf, som netop har præsenteret en helt ny højttaler med navnet Model A. Højttaleren er – efter Steinway Lyngdorf-målestok – mindre. Og den fylder et hul i modelrækken til stuer, hvor der ikke er plads til de helt store Model B eller Model D.

Det er dog stadig en velvoksen trevejshøjttaler på 115 centimeter i højden og med to 12-tommers basenheder, 6,5″ mellemtone og et AMT-element til diskanten.

Det kan forekomme lidt bagvendt at begynde højere oppe i alfabetet, frem for at lade A-modellen være topmodel. Men forklaringen er, at Steinway Lyngdorf bruger samme modelbetegnelser som Steinway & Sons bruger til sine koncertflygler. Og her er Model D den største, efterfulgt af modellerne B, A, O, M og S.

Steinway Lyngdorf Model A er en – forholdsvis – mindre højttaler. (Foto: Steinway Lyngdorf)

Som vanligt for Steinway Lyngdorf er finishen lige så eksklusiv som på de flygler, der lægger navn til mærket. Det afspejles også i prisen på 23.500 EUR. Plus moms. Altså ca. 220.000 kroner. Og det er naturligvis stykket. Dertil kommer den nødvendige elektronik, som også skal være fra Steinway Lyngdorf. Hver højttaler kræver 2 x 400 W forstærkereffekt.

Model A er som sagt en “mindre” udgave. Og til forskel fra de store D- og B- modeller, som er open baffle-systemer, der skal anbringes mindst en meter fra væggen, er Model A et lukket system, som er beregnet til at blive placeret op mod væggen.

Steinway & Sons Model A from Steinway Lyngdorf on Vimeo.

Les videre
Exit mobile version