Nyhed

Lowther Almira-højttaler

Den nye Almira er Lowthers første højttaler i 30 år.

Almira 18 1.jpg

Almira 18 1.jpg

Man tror det næppe, før man ser det, men billederne og pressemeddelelsen er så overbevisende, at vi vælger at tro, at Almira faktisk er en ny højttaler fra Lowther. Det er i så fald den første nye model i 30 år.

Hvorfor har det taget så lang tid? Lowther var i sin tid kendt for sine højttalere med én fuldtoneenhed som basis og gerne monteret i et stort kabinet for at give maksimal effektivitet. En Lowther-højttaler havde faktisk så god følsomhed, at den let kunne drives af en standard-receiver med vakuumrør, som måske ikke gav mere end 10 W effekt.

Almira

Den nye Almira følger den samme velprøvede opskrift. En DX3-enhed sidder i et 120 x 30 x 33 cm stort kabinet med en 2,3 meter lang hornladning, et såkaldt Voigt-horn efter Paul Voigt, som sammen med O.P. Lowther skabte Lowther-Voigt Radio i sin tid.

Partnerskabet mellem Voigt og Lowther førte bl.a. til højttalere, som ligner Almira. Ifølge Lowthers nye direktør Martin Thornton repræsenterer Almira fortiden tilpasset moderne digital reproduktion uden at give afkald på Lowthers traditionelle værdier.

Almira

Højttaleren håndlaves i Northampton i England, og kunderne kan vælge mellem et udvalg af forskellige træfinervarianter. Højtalerne kommer altid i par og er lige til at bestille på Lowthers hjemmeside. Prisen er 12.000 pund for et par.

Almira med DX3-enheden
Les videre
Exit mobile version