Nyhed

High-End 2023: Thorens SoundWall HP 600

Thorens nøjes ikke bare med pladespillere.

Den enorme Thorens-pladespiller ‘The Reference’ må være blandt messens mest fotograferede produkter. Pladespilleren, der tager arven op efter den originale Reference, kommer først senere i år, og den bliver dyr.

Dét bliver Thorens SoundWall HP 600 imidlertid ikke. Den er en flad højttaler, der ikke har det store fodaftryk, men som sandsynligvis lyder godt. Den er ikke elektrostatisk, som for eksempel en QUAD ESL2912 er, men bruger dynamiske elementer. Flere af dem, faktisk.

Ikke mindre end 12 styks 15 cm bas-enheder assisteres af yderligere to mellemtone-enheder og to diskant-enheder. Enhederne placeres efter d’Appolito-princippet, hvor diskanten placeres i midten af ​​en akse med de øvrige enheder på en lodret linje.

Højttaleren fungerer som en dipol. De skal helst placeres et stykke fra væggen, så lyden også kan sprede sig bag højttalerne.

Da Thorens ikke har lavet lignende højtalere siden 70’erne, har de brugt ekspertisen fra Joachim Gerhard, der er kendt som grundlæggeren af ​​Audio Physic.

Det burde give håb for lydkvaliteten, som skulle være god. Et par af disse koster sølle 22.000 euro, og i dén prisklasse er der mange gode konkurrenter.

Men eftersom jeg indledte med at nævne en pladespiller, kan jeg tilføje, at Thorens også udgiver en speciel model af TD124, nemlig TD124 DD 140th Anniversary. En kobberklædt afspiller, som leveres med en speciel version af Ortofons SPU pickup, som hedder SPU 124.

Les videre
Exit mobile version