Nyhed

High End 2022: Monitor Audio Concept 50

Monitor Audio fejrer 50 års jubilæum med et par højttalere ud over det sædvanlige.

125A1B46 D1DD 434E A580 CA5FE0FD08A3 scaled 1

125A1B46 D1DD 434E A580 CA5FE0FD08A3 scaled 1

Alle højttaler behøver ikke at ligne kasser. Nogle højttalere kan ikke engang konstrueres som en kasse, for så virker de ikke efter hensigten. Monitor Audio Concept 50 er netop en sådan højttaler, som ikke kunne se anderledes ud, om de så havde strengt sig an.

Det skyldes, at Monitor Audio – som fejrer 50 års jubilæum med Concept 50 – har tænkt anderledes, end de plejer.

Den kasseform, vi kender fra bl.a. den fine Gold-serie, er væk. Her sidder man tilbage med to stående kabinetter i trapezform, der er skruet sammen og har en ny enhed placeret i mellemrummet mellem kabinetterne.

Monitor Audio Concept 50. (Foto: Lasse Svendsen)

I hver af de to søjler (hvis man kan kalde dem det) sidder der to basenheder vendt mod det andet par i det modsatte, spejlvendte kabinet. Dermed samles basenergien i mellemrummet mellem søjlerne, hvilket ifølge Monitor Audio giver bedre baskontrol, dybere basgengivelse og bedre dynamik.

Læs også High End-messen i München åbner i denne uge Den største og vigtigste messe for alle hi-fi-interesserede finder sted den 19.-22. maj. Lyd & Billede er selvfølgelig på plads!

Bassen skal kunne gå helt ned til 21 Hz (-6 dB), hvilket er sjældent selv for store højttalere, og den nye MPD-diskant helt op til 60 kHz.

Monitor Audio Concept 50. (Foto: Lasse Svendsen)

Søjlerne, eller kabinetterne, er fremstillet af en mineral-akryl-hybrid, og hver højttaler vejer hele 96 kg.

De fire 20 cm basenheder i højttalerne får selskab af et specielt arrangement med seks 50 mm mellemtoneenheder, der er placeret i en cirkel omkring en MPD III-diskant.

Monitor Audio Concept 50. (Foto: Lasse Svendsen)

Lyden af Monitor Audio Concept 50 er, ligesom på en Gold eller Platinum-højttaler, kørt helt ud i det ekstreme. Med et enormt stort og luftigt lydbillede, der er overvældende detaljeret, samtidig med at det går vanvittig dybt i bassen.

Læs også Monitor Audio Gold 100 (G5) De nye Monitor Audio lyder fornemt, men Gold 100 kan også virke lidt glatte og kedelige i forhold til de sejeste i klassen.

Hvis de nogensinde bliver tilgængelige til test, vil vi finde ud af, præcis hvor meget bedre de er end deres mere fornuftigt prissatte søskende. Ikke at vi kender prisen – den er ikke afsløret endnu. Men billige bliver de garanteret ikke.

Monitor Audio Silver 100 Limited Edition. (Foto: Lasse Svendsen)

Så er de havgrønne Silver 100 Limited Edition straks mere overkommelige. Det er en lille tovejshøjttaler til 1.300 euro parret, som i Heritage Green og med Monitor Audios anodiserede gyldne C-CAM-basenhed bliver tilgængelig hos udvalgte forhandlere i løbet af september.

Les videre
Exit mobile version