Nyhed

Glimrende bliver endnu bedre

Klipsch Cornwall IV adresserer kritikken med ny højttaler-enhed.

Da vi testede de festlige Klipsch Cornwall III i 2019 – 60 år efter at de første gang så dagens lys – konstaterede vi, at den aldrende konstruktion holdt sig godt.

De brede gulvhøjttalere har gennemgået flere ændringer og forbedringer siden 1959, og nu kommer den fjerde version af de letdrevne højttalere.

(Foto: Klipsch)

Læs også: Klipsch Forte III SE – kanonseje Klipsch-højttalere

Cornwall IV ligner grundlæggende forgængeren, med en 15 tommers bas-enhed i et basreflekskabinet og to horn-enheder. En til diskanten og en større til mellemtonen.

Det kan tænkes, at Klipsch har læst vores test af Cornwall III, for det ser ud til, at de har adresseret vores eneste ankepunkter mod højttalerne.

Klipsch Cornwall IV har nemlig fået en helt ny mellemtone-enhed, der har et meget større Tractrix-formet horn med en ny 4,45 cm stor kompressions-enhed med polyamidmembran – K-702. Ifølge Klipsch skal det give bedre definition og detaljegengivelse.

(Foto: Klipsch)

Læs også: Klipsch Klipschorn – 70 år med herlig brutalitet

Diskant-enheden er en 2,54 cm kompressions-enhed med en titaniummembran, og den 38 cm store bas-enhed kender vi fra Cornwall III.

Men basrefleksportene er ændret. Klipsch siger, at de nye porte kan tåle kraftige luftstrømme bedre end før, og det giver en bedre defineret og dybere basgengivelse.

Højttalerne har også fået nye kabelterminaler, et forbedret delefilter samt kabler fra AudioQuest indvendig. Desuden er der nogle kosmetiske ændringer, f.eks. det nydesignede logo og den sortlakerede sokkel.

Men det vigtigste er, at lyden er blevet endnu bedre.

Læs også: Klipsch RF-7 III – vilddyret er blevet voksent

(Foto: Klipsch)
Les videre
Exit mobile version