Nyhed

Flere Sonus faber Lumina

Lumina-serien vokser, bl.a. med et nyt flagskib.

Efter testen af den lille Lumina I tænkte jeg, at der måtte være plads til en lidt større udgave. En kompakt højttaler i samme serie til dem, der vil have lidt mere fyldig lyd. Det samme tænkte jeg efter testen af den gulvstående model i serien, Lumina III, og jeg var næppe alene om at tænke i de baner.

For nu har Sonus faber netop lanceret Lumina II, som er lidt større end etteren. En større basenhed (15 cm) giver lidt mere fyldig bas og større rækkevidde i de dybere oktaver.

Lumina II. (Foto: Sonus faber)

Konstruktionen er ellers magen til, med et godt afstivet kabinet med basrefleksport under frontpladen og et lutformet bagkammer, der dæmper resonanser bag diskantenheden.

Den gulvstående Lumina V er flagskibet i serien, og her er der brugt to 16,5 cm basenheder i en trevejskonstruktion. Den er større, men ellers magen til den slankere Lumina III, som vi testede sidste efterår.

Læs også Sonus faber Lilium Nogle af verdens dyreste højttalere er også nogle af de bedste, vi har hørt.

Den 105 cm høje Lumina V når ned til 38 Hz i bassen, og med en følsomhed på 90 dB er den rimelig nem at drive for en forstærker.

De tilsvarende tal for den kompakte Lumina II er 55 Hz og 86 dB, og højttaleren er 30,4 cm høj.

Lumina V. (Foto: Sonus faber)

Som man kan se på billedet nederst, findes der også en centerhøjttaler i Lumina-serien, Center I, så man kan sætte et surround-system op med Lumina. Vist her med en Gravis-subwoofer i baggrunden.

Alle Lumina-højttalerne er håndbygget i Italien, og priserne er ca. 9.000 kroner parret for den lille Lumina II og 21.000 kroner parret for den gulvstående Lumina V.

(Foto: Sonus faber)
Les videre
Exit mobile version