Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Flere Sonus faber Lumina

Lumina-serien vokser, bl.a. med et nyt flagskib.

Skrevet af / 15/06/2021 - 11:41
Flere Sonus faber Lumina

Efter testen af den lille Lumina I tænkte jeg, at der måtte være plads til en lidt større udgave. En kompakt højttaler i samme serie til dem, der vil have lidt mere fyldig lyd. Det samme tænkte jeg efter testen af den gulvstående model i serien, Lumina III, og jeg var næppe alene om at tænke i de baner.

For nu har Sonus faber netop lanceret Lumina II, som er lidt større end etteren. En større basenhed (15 cm) giver lidt mere fyldig bas og større rækkevidde i de dybere oktaver.

Lumina II. (Foto: Sonus faber)

Konstruktionen er ellers magen til, med et godt afstivet kabinet med basrefleksport under frontpladen og et lutformet bagkammer, der dæmper resonanser bag diskantenheden.

Den gulvstående Lumina V er flagskibet i serien, og her er der brugt to 16,5 cm basenheder i en trevejskonstruktion. Den er større, men ellers magen til den slankere Lumina III, som vi testede sidste efterår.

Læs også Sonus faber Lilium Nogle af verdens dyreste højttalere er også nogle af de bedste, vi har hørt.

Den 105 cm høje Lumina V når ned til 38 Hz i bassen, og med en følsomhed på 90 dB er den rimelig nem at drive for en forstærker.

De tilsvarende tal for den kompakte Lumina II er 55 Hz og 86 dB, og højttaleren er 30,4 cm høj.

Lumina V. (Foto: Sonus faber)

Som man kan se på billedet nederst, findes der også en centerhøjttaler i Lumina-serien, Center I, så man kan sætte et surround-system op med Lumina. Vist her med en Gravis-subwoofer i baggrunden.

Alle Lumina-højttalerne er håndbygget i Italien, og priserne er ca. 9.000 kroner parret for den lille Lumina II og 21.000 kroner parret for den gulvstående Lumina V.

(Foto: Sonus faber)

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Sonos har et godt tilbud til dig!

Live Podcast-episode fra Elgiganten Campus

Nye udendørshøjttalere til sommersæsonen

PMC sænker prisen på gode bashøjttalere

Nu laver de også højttalere

Her er Lyngdorfs nye højttaler

Scroll to Top