Bang & Olufsen i fuld surround

Med BeoLab 14 lover B&O en lyd, som langt overgår højttalernes fysiske størrelse.

Med BeoLab 14 har Bang & Olufsen gået efter at lave et smart ”designsystem”, med en fyldig lyd fra stilfulde og kompakte satellithøjttalere med tilhørende subwoofer.

Den runde udførelse omringet af aluminium giver et formidabelt kvalitetsindtryk, og systemet er meget lækkert at se på.

Subwooferen
Hjertet i systemet er den høje, kegleformede bashøjttaler, eller subwoofer, som har indbygget forstærkning på hele 280 watt til at drive sit 8-tommers nedadrettede baselement. Den strækker sig ifølge producenten helt ned til 26 Hz, som giver et solidt fundament for samtlige basinstrumenter.

I subwooferen sidder desuden den nødvendige forstærkning til alle de andre højttalere i systemet. 140 watt til hver af dem. Dermed er separat forstærkning unødvendig.

BeoLab 14 kommer i to udgaver. En med fire satellithøjttalere og en med fem. Den med fire er beregnet til at bruges med et tv fra B&O. Tv´ets indbyggede højttalere vil nemlig så bruges til at gengive centerkanalen, mens BeoLab 14 tager sig af front-, bag- og subwooferkanalerne.

Ingen surroundprocessering
Har du et hvilket som helst andet tv, skal du have systemet med fem højttalere. Vær opmærksom på, at Beolab ikke laver nogen surroundprocessering. Det betyder, at du også behøver en processor, som for eksempel kan være en billig surroundreceiver med multikanals forforstærkerudgang. Tilslut den til BeoLab 14 og styr anlægget på normal vis via receiveren.

BeoLab 14 har rumkorrektion til subwoofer, som skal optimere lyden ud fra dens placering i rummet. Dermed har du mere fleksibilitet til at placere den, som du ønsker; i et hjørne, ind til væggen eller stående frit ude på gulvet.

Vejledende udsalgspris bliver fra 22.999 kroner.

bang-olufsen.com

Les videre
Exit mobile version