White Diamond – ny high-end diskant fra SEAS

Den norske elementproducent SEAS har udviklet en ny diskant med ekstreme egenskaber.

Det er ikke noget alle ved, men SEAS-fabrikken i Norge laver højttalerelementer af ypperste klasse. Deres diskanter, mellemtoner og baselementer står højt i kurs hos højttalerkonstruktører verden over og bruges i en mængde kritikerroste high-end højttalere, herunder Sonus Faber og Wilson Audio.

Nu har SEAS lanceret en ny diskantenhed i den absolutte high-end klasse, hvor målsætningen har været at udvikle en diskant, som er fuldendt både teknisk og designmæssigt. Resultatet er det eksklusive element White Diamond.

Som navnet indikerer, bruger White Diamond en membran af syntetisk diamant-materiale. Diamantmembranen er ekstrem stiv og har en bevægelig masse på bare 0,3 gram! Disse egenskaber gør, at elementet bevarer en præcis stempelbevægelse helt op til 55 kilohertz uden afbrydelser. Noget som skal give en meget ren og uforvrænget diskantgengivelse.

Frontpladen til diskanten er lavet i Corian, et knaldhårdt og superstærkt akrylmateriale, som blandt andet bruges i eksklusive bordplader. Bagparten består af seks magneter, som sidder i et ventileret hus, også dette af akryl.

White Diamond vil koste ca. 15.000 kroner parret, så det bliver en diskant forbehold de mere ekstreme high-end konstruktioner derude. Eller måske du selv vil forsøge dig som selvbygger?

Tekniske data finder du her.

www.seas.no

Les videre
Exit mobile version