TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

White Diamond – ny high-end diskant fra SEAS

Den norske elementproducent SEAS har udviklet en ny diskant med ekstreme egenskaber.

forfatter
Publiceret 23/05/2013 - 10:05

Det er ikke noget alle ved, men SEAS-fabrikken i Norge laver højttalerelementer af ypperste klasse. Deres diskanter, mellemtoner og baselementer står højt i kurs hos højttalerkonstruktører verden over og bruges i en mængde kritikerroste high-end højttalere, herunder Sonus Faber og Wilson Audio.

Nu har SEAS lanceret en ny diskantenhed i den absolutte high-end klasse, hvor målsætningen har været at udvikle en diskant, som er fuldendt både teknisk og designmæssigt. Resultatet er det eksklusive element White Diamond.

WhiteDiamond2-460x306

WhiteDiamond1-460x306

Som navnet indikerer, bruger White Diamond en membran af syntetisk diamant-materiale. Diamantmembranen er ekstrem stiv og har en bevægelig masse på bare 0,3 gram! Disse egenskaber gør, at elementet bevarer en præcis stempelbevægelse helt op til 55 kilohertz uden afbrydelser. Noget som skal give en meget ren og uforvrænget diskantgengivelse.

Frontpladen til diskanten er lavet i Corian, et knaldhårdt og superstærkt akrylmateriale, som blandt andet bruges i eksklusive bordplader. Bagparten består af seks magneter, som sidder i et ventileret hus, også dette af akryl.

White Diamond vil koste ca. 15.000 kroner parret, så det bliver en diskant forbehold de mere ekstreme high-end konstruktioner derude. Eller måske du selv vil forsøge dig som selvbygger?

Tekniske data finder du her.

www.seas.no

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Endelig fylder Burmester hullet med 218 og 216 Det tog sin tid, men nu er to nye forstærkere klar.
Mød ARNE Svenske Engström laver deres første integrerede forstærker.
Skotske fynesser i München Fyne Audio viste fuld vintagestil på High End-messen i München.
Sådan en kunne vi da godt tænke os! Den nye pladespillerreference MoFi MasterDeck og RIAA-trinet MasterPhono kunne vi godt tænke os i vores stereorack.
Hegels flagskibsforstærkere fornys Ny udgave af forstærkersættet H30 og P30.
High End 2022: Ny jernhøjttaler med spændende enheder Endelig kommer der en større udgave af den glimrende Jern. Og med helt vilde luksusenheder i.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend