Trådløs DAC fra Ayre

Det er svært at skabe en trådløs DAC, men Ayre mener det er lykkedes med QX-5, som også har en ny digitalprocessor.

Foto: Ayre

Den ligner en almindelig forstærker eller måske en forforstærker, men Ayres nye QX-5 Twenty er en digitalkonverter med en lang række tilslutninger. Og oven i det er der trådløs forbindelse, så du kan streame musik til den.

Det har i alt 10 digitale indgange, ethernet, Streamlength USB , tre koaksiale med BNC-stik, tre optiske og to balancerede 110 ohm AES/EBU-indgange.

Du kan også tilslutte flash-drev eller harddiske med musik på NAS og streamingtjenesterne Tidal, Deezer og Spotify Connect understøttes i QX-5. Den kan også bruges med Roon-spilleren, som er begyndt at stige i popularitet blandt audifile. QX-5 er blandt de første med ESS Technologies nye flagskib DAC: ES9038PRO.

Kredsen skulle være den bedste fra ESS med hensyn til linearitet og dynamik, og Ayre bruger også sit eget digitale filter og en russisk MORION-krystaloscillator, der hævdes at have den laveste fasestøj på markedet.

Og det er ikke det hele. QX-5 har også indbygget hovedtelefonforstærker med flere udgange. To af de små 3,5 mm til en balanceret forbindelse og der til en af hver af 3,5 og 6,3 mm-udgange.

Volumenkontrollen styrer både hovedtelefonudgangene (individuelt, hvis du ønsker det), og udgangen på bagsiden. Den kan også afbrydes, så QX-5 kan anvendes som en ren DAC.

Prisen er USD 9.000, eller ca. 60.000 kroner med den nuværende vekslekurs, og den kan først købes efter sommeren.

Les videre
Exit mobile version