Nyhed

Rega Reference EBLT drive belt

Rega-pladespillere kan lyde bedre med en ny drivrem.

En pladespiller er en kompliceret mekanisk konstruktion, der er følsom over for vibrationer, interferens og elektromagnetisk stråling. I det hele taget er en pladespiller en konstruktion, hvor alt – hver eneste lille detalje – kan være afgørende for lydkvaliteten.

Derfor findes der mange forskellige retninger, altså måder at lave pladespillere på, selv om det grundlæggende princip med en roterende tallerken i vater og en nål, der genererer elektricitet, er det samme for alle grammofoner.

Nogle producenter, såsom Rega, foretrækker at rotere tallerkenen ved hjælp af en rem. Den kan være af forskellige materialer, men det mest almindelige er gummi.

En jævn og flad eller rund rem i gummi eller silikone er afgørende for præcisionen, og Rega laver deres egne remme med en maskine, som de selv hævder er bedre til at skære remmene helt præcist. Så de ikke påvirker lyden negativt.

Nu har de fundet en måde at lave drivremmen endnu bedre på, og den nye Rega Reference EBLT-rem lover at reducere afvigelser som wow og flutter på alle Regas pladespillere.

Illustrationen viser en sammenligning med en almindelig rem på Regas allerbilligste pladespiller, Planar 1, og samme grammofon med den nye Reference EBLT-rem.

I Regas målinger viser de, at standardremmen giver en W&F-afvigelse på 0,253 procent, den allerede tilgængelige Advanced EBLT-rem har en mindre afvigelse på 0,162 procent, mens den nye Reference EBLT-rem formår at reducere afvigelsen endnu mere, til 0,075 procent.

Læs også Analogt pletskud Regas flagskib lyder guddommeligt og er hver en krone værd, selv om det måske ikke ser ud, som om man får særlig meget for pengene.

Med bedre rotationsstabilitet får man mere korrekt hastighed, og reduceret afvigelse giver bedre lyd.

Remmen vil efterhånden blive standard på Planar 8 og Planar 10, men kan selvfølgelig bruges på alle Rega-pladespillere fra Planar 1 og op.

Les videre
Exit mobile version