Nyhed

Linn fornyer LP12

Den nye Klimax-version af LP12 får Ekstatik-pickup og Radikal-strømforsyning.

Den ikoniske pladespiller LP12 fra Linn er hi-fi-produkternes Porsche 911. Formfaktoren og grundopskriften er den samme, selv her mange generationer senere. Derfor har Linn Klimax LP12 også et fjederophæng placeret i en trækasse med remdrift og en lige tonearm, præcis som den første LP12 havde i 1972.

Men selv om Klimax LP12 er lavet efter samme opskrift, er der så mange tekniske ændringer om bord på den nye Klimax-udgave, at den sandsynligvis lyder endnu bedre end originalen fra 1972.

Det burde den også, for 172.000 kroner er en pæn portion penge for en pladespiller.

Den seneste udgave af Linns flagskib kommer med Linns nye reference-pickup, Ekstatik. En moving coil-pickup (MC) på kun syv gram bygget i en legering af aluminium og bronze.

Læs også Legendernes tid Linn viser, hvorfor LP12 har legendestatus.

Ekstatik-pickuppen er monteret på en Ekos SE-tonearm, som vist på billederne. Selve nålearmen er af safir, som skal være stivere end bor, der almindeligvis bruges på high-end-pickupper.

<
>

Og det er ikke alt, hvad der er nyt på Linn Klimax LP12. Den kommer nemlig med en separat Radikal-strømforsyning, som driver en motor med et opgraderet hus, der skal dæmpe vibrationer mere effektivt. Linn fortæller også, at printpladen til strømforsyningen, med seks lag, har en kortere signalvej og det hidtil laveste støjgulv.

<
>

Radikal-strømforsyningen kan købes separat og fås i to kabinetvarianter – Klimax og Akurate – og alle andre dele til Klimax-versionen kan købes separat for dem, der vil opgradere en ældre LP12.

Les videre
Exit mobile version