iRadio er lige på trapperne

Apple har i et stykke tid forhandlet intenst med pladebranchen om en ny streamingtjeneste, der kan blive lanceret allerede inden sommerferien.

En ny streamingtjeneste er ved at se dagens lys. CNET fortæller i en artikel, at Apple er tæt på at afslutte langvarige forhandlinger med pladebranchen – herunder Warner Music og Universal Music – og hvis en aftale falder på plads allerede i næste uge, så regner Apple med at lancere den nye tjeneste – i folkemunde kendt som iRadio – før sommerferien. Tjenesten vil blive en integreret del af Apples mobile operativsystem, iOS.

iRadio kommer til at minde mere om radiotjenester som Pandora og Last FM end streamingtjenester som Rdio, Spotify og WiMP. Til forskel fra Spotify og WiMP, der giver brugeren mulighed for on-demand lytning af lige præcis den sang, han eller hun ønsker, vil iRadio altså have mere til fælles med traditionel radio, men brugeren vil dog kunne gå tilbage til begyndelsen af en sang, siger en kilde til CNET.

Læs også: Apple udfordrer Spotify og WiMP?

Herudover bliver tjenesten gratis for brugerne, men Apple vil integrere iRadio med iTunes og gøre det muligt for brugerne at købe musiknumre direkte fra tjenesten.

Rygterne om en radiotjeneste fra Apple begyndte i februar, da man i forbindelse med i iOS-update opdagede et nyt radio-ikon i systemet, som dog ikke var aktiveret.

Les videre
Exit mobile version