Nyhed

IFA 2022: LG lancerer Flex – OLED PC-skærm og gaming-TV i ét

LG’s nye OLED-skærm er skræddersyet til gaming – og kan skifte mellem buet og flad med et tryk på en knap.

LG OLED Flex Lifestyle 2048x1254 1

LG OLED Flex Lifestyle 2048x1254 1

IFA-messen i Berlin løber af stabelen i denne uge, og LG er blandt de udstillere, der viser nye produkter frem. Den sydkoreanske producent har dog tyvstartet lidt ved at afsløre en af ​​de nyheder, vi kommer til at se: En helt ny OLED PC-skærm til gaming, som også fuldt kan fungere som TV!

LG Flex – buet, motoriseret alt-i-et skærm

LG Flex, som den hedder, er en 42-tommer OLED-skærm i traditionelt 16:9-format med 4K-opløsning. LG-skærmen henvender sig til ivrige gamere, der også ønsker en TV-oplevelse af høj kvalitet til mindre rum.

Flex-navnet indebærer, at skærmen er fleksibel og kan bøjes – eller rettere bues! Skærmen er motoriseret, og bøjningsgraden – den såkaldte R-kurve – kan justeres, så man kan vælge mellem 20 forskellige niveauer.

Justeringen sker via en knap på skærmen – eller via fjernbetjeningen, der i øvrigt ligner LG’s velkendte Magic Remote. Dermed kan skærmbuen finjusteres optimalt til synsafstanden. Til normal TV-kigning vil mange foretrække et fladt TV, mens det til gaming kan være fordelagtigt med en buet skærm – for større indlevelse tæt på.

LG-skærmen leveres med et højdejusterbart stativ, som også har justerbar tilt. Den er kun beregnet til bordmontering og er derfor ikke kompatibel med standard VESA-vægbeslag.

LG OLED Flex. (Foto: LG)

Fuld TV-funktionalitet

LG Flex har meget til fælles med tv-modellen OLED42C2: Den har en indbygget TV-modtager og bruger et OLED-panel af typen evo. Billedbehandlingen varetages af LG’s bedste a9 videoprocessor. LG gør dog meget ud af at præcisere, at Flex har et mattere skærmglas med en anti-refleks belægning, der reducerer genskin.

Skærmen har WebOS og masser af apps, som man kan forvente af et moderne tv.

Understøttelse af vigtige videoformater som Dolby Vision HDR er naturligvis på plads. Den maksimale skærmfrekvens er 120 Hz, og skærmen understøtter blandt andet G-Sync og FreeSync VRR for flydende gengivelse af spilgrafik. Derudover har den gode tilslutningsmuligheder med bl.a. tre USB- og fire HDMI 2.1-indgange.

LG hævder, at Flex-skærmen vil fungere glimrende sammen med spil-pc’er og spillekonsoller. Den har også indbygget trådløst netværk (Wi-Fi 6) og understøtter populære streamingtjenester til spil, herunder Google Stadia og GeForce Now. I princippet kan du tilslutte en Bluetooth-spillekonsol (Xbox, Playstation etc.) og være klar til at spille på ingen tid.

Pris og tilgængelighed

LG Flex skulle efter planen komme i handelen i efteråret 2022. Prisen er endnu ikke offentliggjort. Vi opdaterer!

Les videre
Exit mobile version