Dyre dimser fra ASUS

Med ny ZenBook konkurrerer ASUS hårdt med Apple. Også på prisen.

Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede

På en af IFA-messen første pressekonferencer præsenterede ASUS fra Taiwan tre spændende Windows 10-bærbare i topklassen samt en ny tablet.

ASUS ZenBook 3 er en dyr og luksuriøs ultrabook, som går direkte efter struben på Apples dyreste MacBooks.

ASUS ZenBook 3. Foto: ASUS

Maskinen vejer blot 910 gram og er 11,9 mm tynd. Den fremstilles i en aluminiumslegering og kommer i tre farver – Royal Blue, Rose Gold og Quartz Grey – så der er både noget for dem, der vil have bling bling, og for de mere business-agtige typer.

Alle modellerne kommer med på til Intel Core i7-processor (den nyeste 7. generations-platform), 16 GB RAM, 1 TB SSD, USB-C og lydsystem fra harman/kardon. Skærmen er på 12,5” med Full HD-opløsning og er fremstillet af Corning Gorilla Glass 4.

Sådan ser ZenBook 3 ud i virkeligheden. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede

Prisen for ovenstående konfiguration ligger omkring EUR 2.000. En dansk pris kender vi endnu ikke.

ASUS Transformer 3 Pro ligner en Surface Pro 4 fra Microsoft så meget, at man ville komme i tvivl, hvis det ikke var for ASUS-logoet på bagsiden. Der er altså tale om en 2-i-1 Windows 10-baseret pc, der både kan anvendes som bærbar computer og som tablet. Præcis som ovennævnte Surface Pro 4 kommer Transformer 3 Pro med indbygget metalstander.

Microsoft Surface Pro 4 … nej vent, ASUS Transformer 3 Pro er det jo. Man bliver ledt forvirret … Foto: ASUS

Skærmen er på 12,6” med såkaldt 3K-opløsning (2880 x 1920 pixel). På indersiden sidder en Intel Core i7-processor, 16 GB RAM, op til 1 TB SSD og af tilslutningsmuligheder har den både USB-C og Thunderbolt 3, så der kan tilsluttes op til 2 eksterne skærme med op til 4K-opløsning.

Prisen for Transformer 3 Pro starter på EUR 1.199. En dansk pris kendes endnu ikke.

ASUS Transformer 3 er også en hybrid pc, men den ligner mere end iPad Pro og kan på samme måde kobles til et tastatur-cover, når den skal bruges som bærbar computer.

Her er Transformer 3, som ASUS ser den. Foto: ASUS

Maskinen vejer blot 695 gram og er 6,9 mm tynd. Skærmen er på 12,6” (også 3K-opløsning), og ligesom i Apples iPad Pro sidder der også i Transformer 3 fire indbyggede højttalere (udviklet af harman/kardon).

Indmaden består af en Intel-processor, 8 GB RAM og en SSD på op til 512 GB. Ligesom Transformer 3 Pro understøtter også Transformer 3 USB-C og Thunderbolt 3.

Prisen for ASUS Transformer 3 er EUR 1.099 og opefter. Danske priser kendes endnu ikke.

Og her er den, som vi ser den. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede

 

Les videre
Exit mobile version