Verdens kvikkeste kompakt

Med 24 billeder i sekundet og autofokus lover Sony knivskarpe billeder.

Foto: Sony

Dens forgænger var med en skudtakt på 16 billeder/s skudhastighed og lynhurtig lukker bestemt ingen sinke i trafikken, men den femte udgave af Sonys lille RX-serie er definitivt hurtig i optrækket. Ikke blot er RX100V det hurtigste kamera fra Sony, det i det hele taget det hurtigste professionelle kompaktakamera med 1-tommers billedsensor.

Læs testen af Sony RX100IV

Kameraet har 20-megapixel billedsensor som sin forgænger RX100IV. Bag en 24-70 mm zoom med lysstyrke 1,8-2,8, men det bruger en DRAM-hukommelsesvhip og har en ny billedprocessor til hurtigere behandling. 315 fasedetekterede fokuspunkter, der dækker 65 procent af sensoren, og sammen sikrer blot 0,05 s forsinkelse på fokuslås, og 24 bps skudhastighed.

Foto: Sony

Sony RX100V skyder op til 150 billeder i serie. Det er hurtigere end noget andet kompakt kamera med 1″ billedsensor. Der er også 4K video, samplet fra en 14-megapixels billedsensor (5K), og den hurtigere cache og processor skal reducere rullende lukker (rolling shutter), som forvrænger linjer under panorerering på videoooptagelser.

Kameraet har stadig opklappelig OLED-søger og vippeskærm, men ikke røre touchskærm.

RX100V kan købes senere i oktober, men prisen er ikke fastlagt.

Foto: Sony
Les videre
Exit mobile version