Telezoom til Fujifilm X-kameraer

Udvalget af optik til Fujis systemkameraer vokser stødt og roligt. Nu kommer den første telezoom, en 55-200 mm f3,5-4,8 med optisk billedstabilisator.

Indtil nu findes der kun to kameraer i Fujis X-serie, X-Pro1 og X-E1, som har udskiftelig optik. Men de har haft et godt udvalg af objektiver lige siden lanceringen af X-Pro1 i 2012, og nu kommer der endnu et. Lige efter lanceringen af vidvinklen XF 14 mm f2.8 er de klar med en telezoom. XF 55-200 mm med lysstyrke f3.5-4 har integreret optisk billedstabilisator, som skal gøre det muligt at række over 4,5 ekponeringstrin. I praksis betyder det, at man kan holde kameraet i hånden og alligevel skabe billeder i dårligt lys.

Fuji siger, at de to fokusmotorer skal sørge for 0,28 sekunders fokusreaktion, noget som er meget hurtigt for autofokus, uanset kamera.

På et Fuji X-kamera dækker objektivet billedvinkler svarende til 84 til 305 mm, og to ED-glaselementer og et såkaldt Super ED-glas skal kontrollere lysspredningen for at undgå diffraktion, kromatisk fejlbrydning og Fujis HT-EBC belægning dæmper strølys og ghosting. Alt ifølge pressemeddelelsen.

Objektivet har manuel fokus og blændeåbning og skal være i butikkerne til sommer. Da skal også en firmware være klar til X-E1 og X-Pro1, som støtter det nye Fujinon XF55-200 mm f3.5-4.8R LM, hvilket er objektivets fulde navn.

Les videre
Exit mobile version