Superglas til verdens bedste kamera

Ekstrem Zeiss-vidvinkel, der fortjener at blive spændt foran det bedste af det bedste.

Foto: Zeiss

Sammen med det, som vi opfatter som verdens bedste kamera – Sony a7r II, kan den nye supervidvinkel i Zeiss’ Batis-serien blive perfekt til for eksempel arkitektur og landskabsfotografering.

Med en brændvidde på 18 mm får du en horisontal betragtningsvinkel på 99 grader, hvilket er meget bredt i forhold til mere normale 24- eller 28 mm-optikker.

Supervidvinkelen er den tredje i Batis serien, og her får du autofokus, en mindste fokuseringsafstand på 25 cm og en OLED-skærm (!) til at vise fokusafstanden. I alt fire af de 11 linseelementer – i 10 grupper – er asfæriske for bedre klarhed og mindre brydning.

Lysstyrken er god for sådan en vidvinkel med 2,8 som højeste blændeåbning. Et godt kompromis opnås, må man mene, da en større åbning kan give betydelige udfordringer med skarphed og stærk vignettering.

Objektivet passer til alle Sony Alpha-kameraer med E-bajonet, og bør være en perfekt kombination med Sony a7r II på 42 megapixel til landskabsfoto eller Sony a7s II til 4K-optagelse i svagt lys.

Foto: Zeiss

Fakta:
Brændvidde: 18 mm
Blændområde: F / 2,8 til 22
Elementer / grupper: 11/10
Fokusområde: 0,25 m til uendelig
Billedvinkel (diagonal / horisontal / vertikal): 99° / 90° / 67°
Maksimalt forstørrelsesforhold: 1: 9,5
Filterstørrelse: 77 mm
Diameter (max): 100 mm
Længde (uden hætte): 80 mm
Vægt: 330 g

Linsen er i butikkerne i slutningen af maj, og prisen er ca. 12.500 kr.

Les videre
Exit mobile version