Semiprofessionelt lommekamera

Med det lille X70 har Fujifilm lavet et diskret lommekamera til entusiasterne.

Foto: Fujifilm

Det ligner godt nok et kompaktkamera, og kompakt er det da også, men Fujifilm X70 er en mellemting mellem et kompaktkamera som X30 og proff-kompakten X100T.

Prisen lander også midt imellem. X70 vil koste ca. 6.500 kroner, når det kommer i februar, hvor det vil kunne købes i sort og sølv.

For det beløb får man et meget lille kamera til rejse og gadefoto, som er udstyret med en praktisk vipbar 7,6 cm touchskærm med 1 MP opløsning og en forholdsvis lysstærk 18 mm vidvinkel med f2,9 som største blændeåbning. Med Fuji roste 16-megapixel X-Trans II-billedsensor svarer brændvidden til på 28 mm vidvinkel. Ligesom Leica Q, uden sammenligning i øvrigt. Mindste fokuseringsafstand er for resten blot 10 cm.

Der kommer også være en separat optisk søger, VF X21, som kan monteres i blitzskoen, samt en vidvinkelkonverter, der reducerer brændvidde til 21 mm, kaldet WCL-X70. Er der behov for smallere brændvidde, er det muligt at vælge 35 mm og 50 mm digitalt i kameraet med beskæring af billedfladen – og deraf reduceret opløsning.

Foto: Fujifilm

Kameraet har ingen indbygget søger, men er ellers meget lig det større X100T, med manuel fokusring, blændering og analoge kontroller.

Det fik også en “auto”-switch, som vi første gang så på X-T10, der med ét greb skifter til fuld eksponeringsautomatik, og kameraet har desuden indbygget blitz.

Autofokusen skulle være hurtig: 0,1 sekunders reaktionstid, og X70 har Fujis hybridfokus med 49 af 77 valgbare fokuspunkter med udvidet søgefelt og fokussporing.

Skudtakten med kontinuerlig autofokus er opgivet til meget respektable 8 billeder i sekundet.

Det er også værd at nævne, at der er HD-videooptagelse op til 36 Mbps datastrøm, max 51.200 ISO-følsomhed og Fujfilms velfungerende filmsimuleringer.

Les videre
Exit mobile version