Kompaktkamera

Med det lille X70 har Fujifilm lavet et diskret lommekamera til entusiasterne.
forfatter

Det ligner godt nok et kompaktkamera, og kompakt er det da også, men Fujifilm X70 er en mellemting mellem et kompaktkamera som X30 og proff-kompakten X100T.

Prisen lander også midt imellem. X70 vil koste ca. 6.500 kroner, når det kommer i februar, hvor det vil kunne købes i sort og sølv.

For det beløb får man et meget lille kamera til rejse og gadefoto, som er udstyret med en praktisk vipbar 7,6 cm touchskærm med 1 MP opløsning og en forholdsvis lysstærk 18 mm vidvinkel med f2,9 som største blændeåbning. Med Fuji roste 16-megapixel X-Trans II-billedsensor svarer brændvidden til på 28 mm vidvinkel. Ligesom Leica Q, uden sammenligning i øvrigt. Mindste fokuseringsafstand er for resten blot 10 cm.

Der kommer også være en separat optisk søger, VF X21, som kan monteres i blitzskoen, samt en vidvinkelkonverter, der reducerer brændvidde til 21 mm, kaldet WCL-X70. Er der behov for smallere brændvidde, er det muligt at vælge 35 mm og 50 mm digitalt i kameraet med beskæring af billedfladen – og deraf reduceret opløsning.

Foto: Fujifilm
Foto: Fujifilm

Kameraet har ingen indbygget søger, men er ellers meget lig det større X100T, med manuel fokusring, blændering og analoge kontroller.

Det fik også en “auto”-switch, som vi første gang så på X-T10, der med ét greb skifter til fuld eksponeringsautomatik, og kameraet har desuden indbygget blitz.

Autofokusen skulle være hurtig: 0,1 sekunders reaktionstid, og X70 har Fujis hybridfokus med 49 af 77 valgbare fokuspunkter med udvidet søgefelt og fokussporing.

Skudtakten med kontinuerlig autofokus er opgivet til meget respektable 8 billeder i sekundet.

Det er også værd at nævne, at der er HD-videooptagelse op til 36 Mbps datastrøm, max 51.200 ISO-følsomhed og Fujfilms velfungerende filmsimuleringer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.