TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Semiprofessionelt lommekamera

Med det lille X70 har Fujifilm lavet et diskret lommekamera til entusiasterne.

forfatter
Publiceret 18/01/2016 - 11:46

Det ligner godt nok et kompaktkamera, og kompakt er det da også, men Fujifilm X70 er en mellemting mellem et kompaktkamera som X30 og proff-kompakten X100T.

Prisen lander også midt imellem. X70 vil koste ca. 6.500 kroner, når det kommer i februar, hvor det vil kunne købes i sort og sølv.

For det beløb får man et meget lille kamera til rejse og gadefoto, som er udstyret med en praktisk vipbar 7,6 cm touchskærm med 1 MP opløsning og en forholdsvis lysstærk 18 mm vidvinkel med f2,9 som største blændeåbning. Med Fuji roste 16-megapixel X-Trans II-billedsensor svarer brændvidden til på 28 mm vidvinkel. Ligesom Leica Q, uden sammenligning i øvrigt. Mindste fokuseringsafstand er for resten blot 10 cm.

Der kommer også være en separat optisk søger, VF X21, som kan monteres i blitzskoen, samt en vidvinkelkonverter, der reducerer brændvidde til 21 mm, kaldet WCL-X70. Er der behov for smallere brændvidde, er det muligt at vælge 35 mm og 50 mm digitalt i kameraet med beskæring af billedfladen – og deraf reduceret opløsning.

Foto: Fujifilm
Foto: Fujifilm

Kameraet har ingen indbygget søger, men er ellers meget lig det større X100T, med manuel fokusring, blændering og analoge kontroller.

Det fik også en “auto”-switch, som vi første gang så på X-T10, der med ét greb skifter til fuld eksponeringsautomatik, og kameraet har desuden indbygget blitz.

Autofokusen skulle være hurtig: 0,1 sekunders reaktionstid, og X70 har Fujis hybridfokus med 49 af 77 valgbare fokuspunkter med udvidet søgefelt og fokussporing.

Skudtakten med kontinuerlig autofokus er opgivet til meget respektable 8 billeder i sekundet.

Det er også værd at nævne, at der er HD-videooptagelse op til 36 Mbps datastrøm, max 51.200 ISO-følsomhed og Fujfilms velfungerende filmsimuleringer.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Det mest blærede sportskamera Fujifilm X-H2S er kameraet for dig, der har brug for skarpe actionbilleder.
Uforskammet lækker kamerablitz Lad dig ikke narre af 50’er-designet.
Sony lancerer mikrofon for vlogging Mini-mikrofon til Sony-kameraer.
Kompakt og let 24 makro og 15-30 mm zoom fra Canon Billig optik til Canons spejlløse fuldformatkameraer.
Det lille øje på himlen DJI’s mindste kameradrone er så lille, at den må flyves overalt – og stadig avanceret nok til at opnå professionelle resultater.
Capture One Mobile klar til iPad Nu kan du redigere som en prof på iPad’en.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend