Råbilligt superkamera

Det ligner et spejlreflekskamera, men det nye Pentax X-5 er et billigt kompaktkamera med hele 26 x zoom.

Hvis man ikke har brug for udskiftelig optik, men gerne meget zoom, er Pentax X-5 et interessant alternativ. Selv om det ligner et spejlreflekskamera, er det egentligt et kompaktkamera. X-5 er nemlig meget mindre end et spejlreflekskamera, men Pentax har alligevel fået plads til en 26 x zoom, fra 22,3mm vidvinkel til 580mm.Det betyder, at man får hele landskabet med på billedet, og samtidig kan man zoome så meget ind, at man kan tage billeder af detaljer langt væk. Som om det ikke er nok, kan X-5 zoome helt ind til svimlende – tilsvarende – 4174mm! Funktionen kaldes Intelligent Zoom og zoomer digitalt 187,2 gange brændvidden.Kameraet, som også har LCD-søger og vipbar LCD-skærm, bruger en 16 megapixels baggrundsbelyst CMOS-billedsensor. Ikke forskellig fra de flest kompaktkameraer og med meget mindre overflade end i et spejlreflekskamera.

X-5 kan optage video i full 1080p/30fps HD-kvalitet, som systemkameraer også kan og har digital og mekanisk billedstabilisator, også under videooptagelse.

Det kan bruge både almindelige AA-batterier og genopladelige batterier, og til 2.000 kroner må vi medgive, at X-5 lyder som et kup.

Les videre
Exit mobile version