Portrætobjektiv for profferne

Nikons nye 105 mm har både brændvidden og lysstyrken til at gøre den perfekt til portrætter.

Foto: Nikon

Når man skal tættere på motivet, er længere brændvidder gerne at foretrække. Nikons nye Nikkor 105 mm med lysstyrke 1.4, isolerer baggrunden bedre end en 50 mm, og giver fotografen lidt mere afstand til motivet, så der er mere plads til lys og flash.

Med en så god lysstyrke er objektivet også velegnet til optagelse i svagt lys, for eksmpel på en location, hvor mode- eller portrætfotografer vælger at skyde uden kunstig belysning. Eller indendørs, for den sags skyld.

105 mm F1.4 monteret på det fænomenale Nikon D5. Foto: Nikon

105’eren er  den moderne version af Nikons ældre 105 mm F2.5, og den har, ud over fokuseringsafstand på en meter, ni afrundede blændelameller, som dæmper diffraktion, og styret af en elektromagnetisk mekanisme. Det kan give bedre eksponeringkontrol, især ved serieoptagelser.

Flere af linseelementer har en nanokrystalbelægning for at dæmpe ghosting og flare. Tre elementer er af ED-glas med ekstra lav spredning for at reducere farvebrydning (kromatisk aberration), og en fluorbelægning beskytter linseelementerne for og bag, og gør dem lettere at rengøre.

Optikken er til salg fra 25. august, og prisen bliver ca. 19.100 kroner.

Les videre
Exit mobile version