Nyhed

OM System OM-1 Mark II systemkamera

14-bit RAW, smartere autofokus og ND-filter.

(Foto: OM Systems)

OM System, tidligere bedre kendt som Olympus, har givet sit flagskibskamera en overhaling, som måske er velkommen for nogle. Andre vil nok læse dette med et skuldertræk.

Kameraet er stort set det samme som det OM-1-kamera, vi testede for to år siden. Et lynhurtigt, smidigt og yderst kompetent kamera med god ergonomi og god billedkvalitet.

Læs også Strålende comeback for Olympus-navnet Det første OM System-kamera efter salget af Olympus er opsigtsvækkende godt.

I det nye OM-1 Mark II har OM System koncentreret sig om at forbedre autofokus. Det har et indbygget ND-filter med graduering, som naturfotografer helt sikkert vil sætte pris på. Markedets måske bedste billedstabilisator kan nu håndtere en stabilisering på op til 8,5 trin, afhængigt af det anvendte objektiv, mens resten er det samme som før.

(Foto: OM Systems)

De vigtigste specifikationer:

<
>
(Foto: OM Systems)

ND-filter

Kameraets indbyggede neutral density-filter er ikke et fysisk filter, men et simuleret filter. Det kan indstilles i grader – 2, 4 og 8 – og gradueringens linje og effekt kan indstilles og drejes med knapper på kameraet eller på den drejelige touchskærm.

Med Live ND kan du få op til ND128.

En større buffer og den nye True Pic-processor har gjort det muligt for kameraet at optage 256 raw-filer ved 5 fps eller 213 raw-filer i serie op til 120 fps, og autofokusen bruger maskinlæring til at bestemme, hvilken type motiv der er i søgeren. Som i øvrigt ikke har blackout ved kontinuerlig optagelse.

(Foto: OM Systems)

 

Fokusalgoritmerne er nu i stand til bedre at skelne mellem forskellige motiver og følge dem under optagelsen. En ny tilstand til genkendelse af mennesker, ikke kun ansigtsgenkendelse, skal forbedre fokussporingen af f.eks. atleter.

Ellers er kameraet meget rettet mod naturfotografer, snarere end gade-, arkitektur- eller rejsefotografer.

Det handler mest om bedre følgefokus og et kompakt og let kamera, der ikke tynger fotografen unødigt. Du kan f.eks. kombinere et OM-1 Mark II og den nye telezoom, 150-600mm F5.0-6.3.

<
>
(Foto: OM Systems)

Den relativt kompakte telezoom svarer til en 300-1200 mm, og i godt lys er den meget velegnet til naturfotografering. Det er måske ikke det første valg til indendørs sport eller dyrefotografering i skumringen.

Telezoomen er vejrforseglet og har optisk stabilisering på op til syv trin, og vægten er kun 2 kg.

Objektivet koster 19.990 kroner,  mens kamerahuset koster 17.990 kroner. 

Læs også Ekstrem zoom med indbygget telekonverter Olympus’ ekstreme superzoom er så heftig, at den faktisk vil være alle de mange penge værd. I hvert fald for nogle.

 

Les videre
Exit mobile version