Nyhed

Nikon Nikkor Z 400 mm f/4.5 VR S: Kompakt teleobjektiv

Nikons nye 400 mm har indbygget billedstabilisering og lav vægt.

Teleobjektiver med lang brændvidde har en tendens til at være store og tunge. Nikons 400 mm f/2.8 vejer tre kilo – men så har det også indbygget telekonverter, og med en længde på 38 cm er det ikke ligefrem handy.

Men det er det nye Nikkor Z 400 mm f/4.5 VR S, som vejer sølle 1,24 kilo og kun er 23,4 cm langt. Så mister man ganske vist telekonverteren, men det kan tage Nikons x1,4 og x2 telekonverter, når der er brug for det. Så får man henholdsvis 560 mm og 800 mm brændvidde.

(Foto: Nikon)

Man mister også lidt lysstyrke, men medmindre man ofte fotograferer i skumringen og har brug for smal skarphedsdybde, er blænde f/4.5 rigeligt. Bonussen er, at objektivet er langt mere håndtérbart. Dyrefotografer og sportsfotografer har ofte nok at slæbe på, så alt, hvad der kan spare vægt, er guld værd.

Indvendig har linse-elementerne nanokrystalbelægning, der reducerer skyggebilleder og strølys. Flere af elementerne er af Super ED-, ED- og SR-glas, som dæmper kromatisk aberration.

Læs også Et helt fantastisk kamera Nikon Z9 er det bedste professionelle kamera, vi har testet. Det siger ikke så lidt.

Den indbyggede optiske billedstabilisering giver op til 5,5 trins stabilisering; på et Nikon Z9 får man op til seks trin.

Objektivet er i butikkerne fra den 14. juli, prissat til 28.990 kroner.

<
>
Nikon Z7II og 400 mm f/4.5 med TC2.0 telekonverter. (Foto: Nikon)
Les videre
Exit mobile version