TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Nikon Nikkor Z 400 mm f/4.5 VR S: Kompakt teleobjektiv

Nikons nye 400 mm har indbygget billedstabilisering og lav vægt.

forfatter
Publiceret 30/06/2022 - 22:25

Teleobjektiver med lang brændvidde har en tendens til at være store og tunge. Nikons 400 mm f/2.8 vejer tre kilo – men så har det også indbygget telekonverter, og med en længde på 38 cm er det ikke ligefrem handy.

Men det er det nye Nikkor Z 400 mm f/4.5 VR S, som vejer sølle 1,24 kilo og kun er 23,4 cm langt. Så mister man ganske vist telekonverteren, men det kan tage Nikons x1,4 og x2 telekonverter, når der er brug for det. Så får man henholdsvis 560 mm og 800 mm brændvidde.

Z400 4.5 angle3
(Foto: Nikon)

Man mister også lidt lysstyrke, men medmindre man ofte fotograferer i skumringen og har brug for smal skarphedsdybde, er blænde f/4.5 rigeligt. Bonussen er, at objektivet er langt mere håndtérbart. Dyrefotografer og sportsfotografer har ofte nok at slæbe på, så alt, hvad der kan spare vægt, er guld værd.

Indvendig har linse-elementerne nanokrystalbelægning, der reducerer skyggebilleder og strølys. Flere af elementerne er af Super ED-, ED- og SR-glas, som dæmper kromatisk aberration.

Læs også Et helt fantastisk kamera Nikon Z9 er det bedste professionelle kamera, vi har testet. Det siger ikke så lidt.
Nikon Z9 oppslag scaled 1

Den indbyggede optiske billedstabilisering giver op til 5,5 trins stabilisering; på et Nikon Z9 får man op til seks trin.

Objektivet er i butikkerne fra den 14. juli, prissat til 28.990 kroner.

Z7II Z400 4.5 TC2.0 Z7II Z400 4.5 front34l
<
>
Nikon Z7II og 400 mm f/4.5 med TC2.0 telekonverter. (Foto: Nikon)
Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+. Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
lbpluss
Telezoom til Leica SL Relativt prisvenlig zoom til naturfotografer.
lbpluss
Drone til Reels-videoer En lille detalje gør, at DJI Mini 3 skiller sig ud fra andre droner.
lbpluss
Dette objektiv giver ægte biograffilm Hvordan får Hollywood-film det dramatiske og cinematografiske udseende? Svaret ligger i anamorfiske objektiver. Dette fra Sirui kan mange desuden få råd til.
lbpluss
Lysstærkt portrætobjektiv til Fujifilm Samyang præsenterer det objektiv, Fujifilm mangler.
lbpluss
Glimrende videokamera til proffer Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K G2 er et fabelagtigt kamera for seriøse filmskabere. Men er det ikke lidt for tæt på storebror – også i pris?
Følg Lyd & Billede