Nyhed

Sony FE 14 mm F1.8 GM

Let og lysstærk 14 mm til Sonys full-frame-kameraer.

Kameraproducenternes lanceringer falder tæt i øjeblikket, og Sony udsender allerede deres sjette (!) objektiv i år. Ligesom de foregående er FE 14 mm F1.8 GM også tilpasset Sonys full-frame systemkameraer såsom a1 og a7R IV.

Læs også Flagskib til professionelle fotografer Med klassens højeste opløsning er Sonys flagskib et kamera, som mange vil have, men ikke alle har brug for.

Det er afgjort det bredeste med 14 mm brændvidde, der giver det en super bred billedvinkel, som kan skabe ganske spektakulære effekter. Den nye 14 mm f/.8 er også velegnet til landskaber og arkitektur, og Sony siger selv, at den kompakte vidvinkel skal levere opløsning og skarphed helt ud i hjørnerne på alle blænder.

Objektivet vejer relativt beskedne 460 gram, er 99,8 cm langt og har en diameter på 83 mm. Det er ganske godt i betragtning af, at der sidder 14 linse-elementer i 11 grupper indeni – og to af Sonys XD-fokusmotorer. To af elementerne er ED-glas, et af dem er Super ED, og tre er asfæriske for at give bedre kontrol over farvespektret og sikre jævn skarphed uden kromatisk aberration på nogen blænder.

Elementerne har Sonys Nano AR II-belægning, og frontelementet har en fluorbelægning, der skal holde støv og vanddråber væk.

Kameraet har også en blændering med klikbare trin, som kan slås fra, og en knap til fokusfastholdelse på siden. Nærgrænsen er opgivet til 25 cm, og hvis man sætter 14 mm på et APS-C-kamera som Sony a6600, får man 21 mm brændvidde. Hvilket stadig er rigtig meget vidvinkel.

Prisen er opgivet til 13.000 kroner.

Les videre
Exit mobile version