Hasselblad + Sony = sandt

Tjek dette kamerakoncept. Illustrationen viser, hvad der kan blive en realitet, når Hasselblad og Sony gør alvor af samarbejdet.

Mens Sony er verdenskendte for deres Trinitron-tv og Walkman, har Hasselblad oparbejdet sig et bundsolidt ry som kameraproducent i mellemformatklassen.

Billederne fra den første månelanding blev taget af Neil Armstrong med Hasselblad. Måske derfor at kamerakonceptet på billederne her kaldes Lunar.

Nu har den digitale tidsalder for længst overtaget i kameramarkedet, og da er det ikke unaturligt, at Hasselblad og Sony vælger at samarbejde om et kompakt systemkamera. Svenske Hasselblad har tidligere samarbejdet med FujiFilm om bredformatkameraet X-Pan, som brugte 135-film, mens Sony har overtaget kameradivisionen fra (Konica) Minolta. Det er med andre ord lange traditioner, som forenes i Lunar-konceptet illustreret her.

Kameraet, som skal give Hasselblad en indtræden i forbrugermarkedet igen, og ikke bare i prof-markedet med H- og V-serien, er baseret på Sonys habile NEX-7.

Et kompakt systemkamera med 24 MP APSC- billedsensor, OLED-søger, 10 bps, full HD-video, og et øget udvalg optik. Blandt andet fra Carl Zeiss.

Protoyper af Lunar vises frem på Photokina 2012 i Køln, og det, der ser ud som træværk, er ægte træværk, mens alt der ligner skind, faktisk er ægte læder, osv.

Designet er italiensk, skal du vide, og det vil naturligvis koste en smule.Hasselblad antyder 5.000 Euro for Lunar, som skal på butikshylderne engang i 2013. Leica-priser med andre ord, men trods alt betydelig billigere end andre Hasselblad-modeller i V- og H-serien.

Les videre
Exit mobile version