TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Hasselblad + Sony = sandt

Tjek dette kamerakoncept. Illustrationen viser, hvad der kan blive en realitet, når Hasselblad og Sony gør alvor af samarbejdet.

forfatter
Publiceret 19/09/2012 - 09:39

Mens Sony er verdenskendte for deres Trinitron-tv og Walkman, har Hasselblad oparbejdet sig et bundsolidt ry som kameraproducent i mellemformatklassen.

Billederne fra den første månelanding blev taget af Neil Armstrong med Hasselblad. Måske derfor at kamerakonceptet på billederne her kaldes Lunar.

Nu har den digitale tidsalder for længst overtaget i kameramarkedet, og da er det ikke unaturligt, at Hasselblad og Sony vælger at samarbejde om et kompakt systemkamera. Svenske Hasselblad har tidligere samarbejdet med FujiFilm om bredformatkameraet X-Pan, som brugte 135-film, mens Sony har overtaget kameradivisionen fra (Konica) Minolta. Det er med andre ord lange traditioner, som forenes i Lunar-konceptet illustreret her.

Kameraet, som skal give Hasselblad en indtræden i forbrugermarkedet igen, og ikke bare i prof-markedet med H- og V-serien, er baseret på Sonys habile NEX-7.

Et kompakt systemkamera med 24 MP APSC- billedsensor, OLED-søger, 10 bps, full HD-video, og et øget udvalg optik. Blandt andet fra Carl Zeiss.

Protoyper af Lunar vises frem på Photokina 2012 i Køln, og det, der ser ud som træværk, er ægte træværk, mens alt der ligner skind, faktisk er ægte læder, osv.

Designet er italiensk, skal du vide, og det vil naturligvis koste en smule.Hasselblad antyder 5.000 Euro for Lunar, som skal på butikshylderne engang i 2013. Leica-priser med andre ord, men trods alt betydelig billigere end andre Hasselblad-modeller i V- og H-serien.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Avanceret minidrone flyver hvor som helst DJI Mini 3 Pro har fuldvoksne funktioner, men er så lille, at den flyver under radaren på dronereglerne.
Professionelt kamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion og alt, hvad et flagskibskamera har brug for. Bortset fra to ting.
Lysstærk og forbedret Sony-zoom Lavere vægt og bedre ydelse er nøgleordene for Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II.
Fem tips til bedre påskebilleder Den skarpe sol er ikke fotografens bedste ven. Her får du at vide, hvordan du undgår den og fire andre ting, der kan ødelægge dine billeder.
Leica lancerer sort Summicron 28 mm f/2 Laves i et lille antal med en forbedring, som man skal se nøje efter.
GH6: Vildt videokamera der også tager stillbilleder Endelig har GH5 fået en afløser. Panasonic Lumix GH6 er et toptrimmet videokamera i stillbilledforklædning.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend