App-kamera med Wi-Fi

Trådløs deling af billeder og apps er med fuld fart ind i kameraer, som for eksempel Sony NEX-6 med udskiftelig optik og Wi-Fi.

Sony NEX-6 ser ud som et kompaktkamera, men har udskiftelig optik, akkurat som et hvilket som helst systemkamera. Bare meget mindre.

NEX-6 sniger sig mellem nyligt lancerede NEX-5R og topmodellen NEX-7. Kameraet har arvet OLED-søgeren fra syveren, men betjeningen fra femmeren.Et indstillingsrat er placeret under programhjulet til højre, mens søgeren er placeret helt til venstre. Sony har også droppet det ubrugelige multistik fra tidligere modeller og givet kameraet en ordentlig blitzsko. Men med flere stik således at det kan bruges sammen med andet tilbehør end bare blitz.I NEX-6 får man 16 megapixels billedsensor, hybrid autofokus for alle lysforhold, HD-video og vipbar skærm.

Men også trådløs tilslutning, således at man kan dele billeder fra kameraet til pc´en eller smartphonen med Sonys PlayMemories app.

Apps er nemlig lidt at pointen med kameraet, hvor man kan udvide kameraets funktionalitet ved at installere apps, som har forskellige funktioner.Sony har allerede flere apps klar til download til kameraet, som vil koste 6.500 kroner for huset alene eller 7.800 kroner med den nye, kompakte 16-50mm zoom. Med elektronisk zoom, som vist på billedet ovenover.

Kameraet er til salg fra november 2012. Da er den nye vidvinkelzoom E 10-18mm f4.0 med optisk billedstabilisator også klar, og måneden efter kommer 35mm f1.8 også med optisk billedstabilisator.

Les videre
Exit mobile version