Nyhed

Indy Autonomous Challenge er racerløb uden kørere

To biler. En vinder. Ingen kørere. Det var Indy Autonomous Challenge på CES.

Mange – også vi – tror, at selvkørende biler er fremtiden. Teknologien går langsomt fremad, og nu er flere stater så småt begyndt at tillade, at man kan tage hænderne fra rattet i længere tid ad gangen.

Ligesom med bilteknologien generelt kan det se ud til, at det er i konkurrencesegmentet, teknologien udvikler sig mest aggressivt. I hvert fald hvis vi skal gå efter, hvad der blev vist frem på CES i Las Vegas forleden.

I Indy Autonomous Challenge konkurrerer rigtige racerbiler, helt uden førere. (Foto: IAC)

Indy Autonomous Challenge: Racerløb uden kørere

Indy Autonomous Challenge er nemlig et førerløst racerløb, hvor bilerne kører helt på egen hånd. Selvfølgelig efter en masse avanceret programmering i forvejen.

I sidste uge løb Indy Autonomous Challenge, som denne gang var en duel mellem to hold, af stablen på CES. Det ene hold, PoliMOVE, er et samarbejde mellem ingeniørhøjskolerne Politecnico di Milano i Italien og University of Alabama i USA. Det andet hold, TUM Autonomous Motorsport, er fra det tekniske fakultet i München.

Efter tidligere indledende runder med fem forskellige hold var det de to nævnte hold, der stod tilbage og dermed skulle køre finaleduel.

Det var PoliMOVE, der løb med sejren til sidst. (Foto: IAC)

Vinderen

Efter et meget jævnt løb kørte bilen fra TUM Autonomous af banen og snurrede rundt på opløbssiden, og PoliMOVE løb af med sejren. Og 150.000 dollars i præmiepenge. TUM Autonomous fik 50.000 dollars for andenpladsen.

Læs også Se – jeg kan køre uden hænder! Efter 130 år med hænderne på rattet er det snart tid til at læne sig tilbage i førersædet og lade bilen om at finde hjem i garagen.

Med en tophastighed på 278 km/t (173 mph) satte PoliMOVE også en ny hastighedsrekord for førerløse biler på den ovale bane.

TUM Indy Autonomous Challenge CES 2022. (Foto: IAC)

Kørte ud

Ved disse hastigheder er der meget, der skal gå op i en højere enhed, og det er f.eks. meget svært at få bilerne til at reagere korrekt på pludselige skift i vejrforholdene. Såsom regn.

Heldigvis blev det ikke regn den dag, men alligevel gik det altså galt for TUM, der til sidst kørte af banen og ud på græsset. Imponerende nok formåede bilen alligevel at komme uskadt tilbage på banen. Men da havde PoliMOVE allerede krydset målstregen.

Se det spændende opløb nedenfor.

Mere info: indyautonomouschallenge.com

Les videre
Exit mobile version