TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+
Nyhed

Indy Autonomous Challenge er racerløb uden kørere

To biler. En vinder. Ingen kørere. Det var Indy Autonomous Challenge på CES.

forfatter
Publiceret 11/01/2022 - 11:37

Mange – også vi – tror, at selvkørende biler er fremtiden. Teknologien går langsomt fremad, og nu er flere stater så småt begyndt at tillade, at man kan tage hænderne fra rattet i længere tid ad gangen.

Ligesom med bilteknologien generelt kan det se ud til, at det er i konkurrencesegmentet, teknologien udvikler sig mest aggressivt. I hvert fald hvis vi skal gå efter, hvad der blev vist frem på CES i Las Vegas forleden.

I Indy Autonomous Challenge konkurrerer rigtige racerbiler, helt uden førere. (Foto: IAC)

Indy Autonomous Challenge: Racerløb uden kørere

Indy Autonomous Challenge er nemlig et førerløst racerløb, hvor bilerne kører helt på egen hånd. Selvfølgelig efter en masse avanceret programmering i forvejen.

I sidste uge løb Indy Autonomous Challenge, som denne gang var en duel mellem to hold, af stablen på CES. Det ene hold, PoliMOVE, er et samarbejde mellem ingeniørhøjskolerne Politecnico di Milano i Italien og University of Alabama i USA. Det andet hold, TUM Autonomous Motorsport, er fra det tekniske fakultet i München.

Efter tidligere indledende runder med fem forskellige hold var det de to nævnte hold, der stod tilbage og dermed skulle køre finaleduel.

Det var PoliMOVE, der løb med sejren til sidst. (Foto: IAC)

Vinderen

Efter et meget jævnt løb kørte bilen fra TUM Autonomous af banen og snurrede rundt på opløbssiden, og PoliMOVE løb af med sejren. Og 150.000 dollars i præmiepenge. TUM Autonomous fik 50.000 dollars for andenpladsen.

Læs også Se – jeg kan køre uden hænder! Efter 130 år med hænderne på rattet er det snart tid til at læne sig tilbage i førersædet og lade bilen om at finde hjem i garagen.

Med en tophastighed på 278 km/t (173 mph) satte PoliMOVE også en ny hastighedsrekord for førerløse biler på den ovale bane.

TUM Indy Autonomous Challenge CES 2022. (Foto: IAC)

Kørte ud

Ved disse hastigheder er der meget, der skal gå op i en højere enhed, og det er f.eks. meget svært at få bilerne til at reagere korrekt på pludselige skift i vejrforholdene. Såsom regn.

Heldigvis blev det ikke regn den dag, men alligevel gik det altså galt for TUM, der til sidst kørte af banen og ud på græsset. Imponerende nok formåede bilen alligevel at komme uskadt tilbage på banen. Men da havde PoliMOVE allerede krydset målstregen.

Se det spændende opløb nedenfor.

Mere info: indyautonomouschallenge.com

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ariya indfrier på langt det meste Nu, hvor Ariya endelig er kommet, kan Nissan sende Leaf på pension. For mange vil det her være den allerfornuftigste bil.
Endelig en større elbil fra Citroën Citroën ë-C4 X bliver længere og får bedre plads samt opdateret infotainment-system.
Det bedste Volvo-køb Hvis man kan klare sig med forhjulstræk, kan denne version af Volvo XC40 være lige til højrebenet.
Mest plads og stadig god komfort Mercedes-Benz EQV er MPV’en til dig, der har brug for plads til hele familien og masser af bagage. Der er dog en grund til, at vi ikke helt klapper i vores små hænder.
Se billeder og data på Hyundai Ioniq 6 Ekstremt lav luftmodstand giver længere rækkevidde.
Verdens hurtigste budbil? Tager dine e-handelspakker fra 0 til 100 km/t på to sekunder.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend