Nyhed

Frankrig forbyder reklame for elcykel

Ifølge den franske myndighed ARPP, havde reklamen til formål at diskreditere bilindustrien og skabe et klima af angst.

(Foto: Vanmoof)

Hollandske Vanmoof producerer internetforbundne og smarte elcykler, som også kan købes i Norden (dog ikke i Norge).

Vanmoof har 260 medarbejdere samt butikker i ni store byer – herunder Amsterdam, Berlin, London, New York, Paris og Tokyo – og har solgt i alt 125.000 elcykler.

Indtil nu har firmaet aldrig reklameret på tv for sine produkter, men i juni måned havde Vanmoof planer om at vise en reklame på fransk tv. Reklamen skulle i første omgang promovere firmaets nyeste elcykler, Vanmoof S3 og X3, som du snart kan læse en anmeldelse af her på websiden.

Men formålet med reklamen var også at sætte fokus på klimaforandringer og behovet for at gentænke mobilitet i de store byer.

Vanmoofs reklame var et par uger forinden blevet vist på tv i både Holland og Tyskland uden problemer, men i Frankrig greb myndighederne ind og forbød reklamen, så den ikke måtte vises på tv.

Ifølge den franske myndighed ARPP (Autorité de Régulation Professionnelle de la Publicité), havde reklamen til formål at diskreditere bilindustrien og skabe et klima af angst.

“Det er tankevækkende, at bilfabrikanter gerne må feje deres miljømæssige udfordringer ind under gulvtæppet, men når nogen vil italesætte problemet, så bliver det ramt af censur,” udtalte Ties Carlier, medstifter af Vanmoof i en pressemeddelelse.

Døm selv. Reklamen kan du se herunder.

Les videre
Exit mobile version