Frankrig forbyder reklame for elcykel

Ifølge den franske myndighed ARPP, havde reklamen til formål at diskreditere bilindustrien og skabe et klima af angst.

Hollandske Vanmoof producerer internetforbundne og smarte elcykler, som også kan købes i Norden (dog ikke i Norge).

Vanmoof har 260 medarbejdere samt butikker i ni store byer – herunder Amsterdam, Berlin, London, New York, Paris og Tokyo – og har solgt i alt 125.000 elcykler.

Indtil nu har firmaet aldrig reklameret på tv for sine produkter, men i juni måned havde Vanmoof planer om at vise en reklame på fransk tv. Reklamen skulle i første omgang promovere firmaets nyeste elcykler, Vanmoof S3 og X3, som du snart kan læse en anmeldelse af her på websiden.

Men formålet med reklamen var også at sætte fokus på klimaforandringer og behovet for at gentænke mobilitet i de store byer.

Vanmoofs reklame var et par uger forinden blevet vist på tv i både Holland og Tyskland uden problemer, men i Frankrig greb myndighederne ind og forbød reklamen, så den ikke måtte vises på tv.

Ifølge den franske myndighed ARPP (Autorité de Régulation Professionnelle de la Publicité), havde reklamen til formål at diskreditere bilindustrien og skabe et klima af angst.

“Det er tankevækkende, at bilfabrikanter gerne må feje deres miljømæssige udfordringer ind under gulvtæppet, men når nogen vil italesætte problemet, så bliver det ramt af censur,” udtalte Ties Carlier, medstifter af Vanmoof i en pressemeddelelse.

Døm selv. Reklamen kan du se herunder.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Udviklingsredaktør og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
7 kommentarer

Skriv et svar

 1. Jeg kan godt forstå hvorfor den blev censureret, jeg føler mig krænket, hvordan skal jeg tage en cykel til arbejde når jeg har 170km hver vej.
  Som så mange af disse “woke” firmaer kan de ikke tænke længere end deres egen næsetip

  1. Hvad er klogest, tage et arbejde langt væk, eller tage intet arbejde og være en last for statskassen og samfundet.
   Måske du også skulle kigge lidt længere end din egen næsetip før du kommer med så dum en kommentar.

 2. Ærgeligt at dette censureres, mange millioner mennesker kører meget langt ALENE i deres stinkende lortebiler hver dag, jeg føler mig krænket over at dette overhovedet er tilladt, der skulle indføres regel om at en bil min. Skal have tre passagere for at den må kører i myldretiden.

  1. Hvordan skulle alle de mange mennesker så komme på job hver dag?
   Du lyder ikke særlig klog, dog lyder du meget vred og arrogant.
   Måske du skulle tage og passe dig selv og nyde livet, dem der er den virkelige last for klimaet er ikke den almindelige dansker der køre på job i han/hendes bil. Derimod kig på flybranchen, kul branchen, og andre af de store drenge som skider højt og helligt på alt hvad der har med klima at gøre.
   Men som så mange andre af disse klima kommunister går i altid efter den lille mand der intet har gjort andet end at passe sig selv.
   Til din ære vil jeg lade min dieselbil uden partikelfilter stå i tomgang i en time, jeg håber du bliver glad 😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆
   NOOOOB!

  Læs også

  Har du købt et nyt TV til gaming for nylig? Vi viser dig, hvordan du aktiverer de bedste og hurtigste spilindstillinger til PS5 og Xbox!
  I disse dage udrulles den nyeste Android-version til et stort antal smartphones. Check på listen, om din mobil snart får Android 11.
  Qualcomm har i forbindelse med Snapdragon Tech Summit lanceret efterfølgeren til Snapdragon 865. Den nye Snapdragon 888 vil være at finde i adskillige Android-flagskibe i 2021.
  Lad dig ikke narre af størrelsen – Phono Box RS2 har alt, hvad en vinylentusiast har brug for.
  Har du lige købt et nyt 4K-TV? Så kan du indvie det med WHAM!’s “Last Christmas” i remastered 4K-version!
  Stereoanlægget i Jimi Hendrix’ soveværelse i London lyder nu, præcis som det gjorde, da han lyttede til det.
  Det her har de aldrig gjort før, i hvert fald ikke på denne måde.
  Alle vil have hårde pakker til jul, også vi. Derfor har vi sammensat den fedeste ønskeliste, vi kunne komme på.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Honda e

  Vejl.pris 299500 kr Teknologifest på fire hjul

  BMW i8

  Vejl.pris kr Økobil i benzinslugerklæder

  Audi e-tron med Bang & Olufsen Premium Sound System

  Vejl.pris 13126 kr Koncertsal på fire hjul

  Vanmoof S3

  Vejl.pris 14880 kr Til den høje
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.