Nyhed

CES 2023: Sony og Honda præsenterer elbilen Afeela

De to japanske giganter har stukket hovederne sammen, og præsenterer deres spændende nye elbil-koncept på CES.

Afeela er det nye elbil-koncept fra Sony Honda Mobility, et joint venture mellem de to japanske selskaber.

Med Sonys ekspertise indenfor software, og Hondas erfaring fra bilindustrien, kan dette blive en meget spændende bil, når den i 2026 slippes løs på vejene.

Afeela er propfyldt med sensorer og kameraer (45 i alt), og en kraftig data-enhed med hele 800 TOPS regnekraft (Tera Operations per Second).

Bilen bruger næste generations-software fra Qualcomm, som giver den avancerede selvkørende egenskaber. Inden i kabinen har den en super-bred skærm, der strækker sig over hele instrumentbrættet, med et ‘yoke’-rat, så der er bedre udsyn til skærmen.

<
>
(Foto: Audun Hage, L&B))

Sony og Honda samarbejder desuden med Epic Games (spilselskabet bag bl.a. Fortnite) om at anvende deres Unreal Engine til den grafiske brugergrænseflade. Og ikke nok med dét – der snakkes også om at man kan spille Playstation-spil inde i bilen. Sony viste PS5-spillet Horizon Forbidden West på den brede skærm.

Fokus ser ikke ud til at ligge på køreegenskaber og ydelse, men handler snarere om at give en så komfortabel og afslappende køreoplevelse som muligt for passagererne.

Af en prototype at være ser Afeela overraskende “færdig” ud i udførelsen. Så Sony og Honda mener det åbenbart ganske alvorligt med denne model. Den kan bestilles i 2025, med levering fra 2026.

Les videre
Exit mobile version