Sony Bravia KD-55X8505C

God allrounder

Sonys kandidat leverer solid ydelse på billedfronten og et Android-styresystem i bedring. På det seneste er prisen også blevet mere medgørlig.

Sony KD 55X8505 990

(Foto: Producent)

Sony fortsætter med at levere fjernsyn med et rent, “no nonsense” design. Den mørke, tynde ramme og den stilige fod i mørkt krom forstærker det minimalistiske udtryk. Et diskret Sony-logo forneden med en lysdiode på undersiden får tv’et til at virke eksklusivt. Skærmen har også mat frontglas uden generende refleksioner og spejleffekter.

 

Brugervenlighed og funktioner

Sony har fået den nye Android-brugerflade fra Google. Android TV er bygget over samme læst som det mobile styresystem, mange af os allerede kender, men skal være skræddersyet til tv-brug. Indtrykket er lidt det samme: Du må acceptere, at Google følger med i dine tv-vaner for at kunne give dig en bedre service.

Øverst på hovedskærmen er der anbefalinger, som vi kender det fra YouTube, efterfulgt af de mest populære apps. Efter flere forsøg med det nye Android-system og med flere opdateringer undervejs ser det ud til, at Sony og Google har fået gjort systemet mere stabilt, end det var i de tidlige faser. Udvalget af spil og tjenester er også forbedret.

Sony har inkluderet deres egen fjernbetjening One Touch Remote med touch-flade, som til en vis grad forenkler navigationen.

 

Billedkvalitet

Sony har tradition for at lave god tv’er, og vi har allerede set, at teknikken fra deres dyreste topmodeller i X9-serien kan komme mere overkommelige modeller til gode. Således også med X8505.

For det første gør det et godt stykke arbejde med at opskalere næsten alle slags indhold – det være sig tv-udsendelser eller HD-videoer fra YouTube – til knivskarp “4K light” kvalitet. Hemmeligheden er den kraftige 4K X-Reality PRO billedprocessor hentet fra Sonys dyreste high-end tv’er. For det andet har det rigtig god lysstyring uden den lysblødning, som vi ser hos en del af konkurrenterne.

Selve billedpanelet virker ikke superavanceret. Kontrast og lysstyrke er lidt mere afdæmpede, og sortniveauet er ikke helt på højde med Panasonic. Til gengæld viste vores testeksemplar ikke mange tegn på svagheder som f.eks. clouding, hvor ujævn bagbelysning skaber lyse pletter. Det virker lovende og taler for god kvalitetskontrol på fabrikken.

Desuden har Sony-skærmen en meget flot, nuanceret og neutral farvegengivelse, og giver adgang til avancerede kalibreringsmuligheder for dem, der vil finjustere billedkvaliteten med kalibreringsudstyr. Ovenikøbet målte vi meget lavt input-lag (forsinkelse på indgangene) – 36 millisekunder i Spil-tilstand, hvilket gør X8505C velegnet til gaming-fans.

 

Lydkvalitet

Sony X8505 må kigge langt efter de kraftige sidemonterede højttalere, som man finder på topmodellen X93. I stedet har det relativt simple, undermonterede højttalere, som dog giver brugbar lyd med god klarhed i stemmegengivelsen. Bas er der ikke meget af, og musik fra YouTube lyder ikke lige så spændstigt som med Samsung.

 

Konklusion

Sony 55X8505 tilbyder mange gode funktioner til en overkommelig pris. Dets store styrke er den gode opskalering, der sikrer, at selv middelmådigt HD-materiale ser rigtig godt ud i stort format. Sony-skærmen har også fremragende kontrast og lysstyrke uden særlige ujævnheder i bagbelysningen. 55X8505 har ikke helt samme sortniveau som Panasonic og evner heller ikke at matche Samsungs spændstige farvegengivelse.

Samlet set leverer Sony høj ydelse på billedfronten. På det seneste er Android-platformen også blevet mere stabil, hvilket gør det lettere for os at anbefale dette Sony-tv.

Læs videre
Exit mobile version