TEST: Philips 65OLED804

Kanonstærke kulører

Philips er tilbage med endnu et farvestrålende OLED-TV, der lyser til alle sider. OLED804 giver en bomstærk billedoplevelse!
Karakter
Philips 65OLED804
Lyd & Billede mener
Philips 65OLED804 kombinerer kontrasten fra OLED med Ambilight omgivelseslys, som afgjort bidrager til at løfte stemningen. Desuden er lyden overraskende god.
Stor og klodset fjernbetjening.
Specifikationer
  • Størrelse/type: 65″ 4K-OLED
  • Opløsning: 3840 x 2160 (4K Ultra HD)
  • Operativsystem: Android Pie (9.0)
  • Indgange: 4 x HDMI (2.0b), 3 x USB
  • Udgange: Optisk digital lyd ud
  • HDR: HDR10+, Dolby Vision
  • Andet: Tresidet Ambilight
  • Web: philips.dk
Annonce
Annonce
forfatter

Philips har en trofast skare af TV-fans, som aldrig ville drømme om at købe et TV uden Ambilight. Succesen med det farvede lys har varet i over 20 år, helt tilbage til de blytunge billedrørs-TV’ers tid. Og den ser ud til at fortsætte, efter at Philips introducerede deres første OLED-TV med Ambilight.

OLED804 er det billigste OLED-TV fra Philips i 2019. Det må klare sig uden det avancerede lydsystem fra Bowers & Wilkins, som man finder på de dyrere modeller 934 og 984. Til gengæld får du her et lækkert TV med bomstærk billeddynamik!

(Foto: Philips)

Design

Af udseende minder Philips 65OLED804 meget om forgængeren OLED803 fra 2018. Det er heller ikke det værste, man kan ligne! Philips-skærmen har et stramt og rent udseende uden prangende detaljer. Mens nogle producenter kan lide at lade deres logo lyse dig i hovedet, har Philips skjult deres logo på den ene af fødderne.

Som de fleste OLED-skærme er OLED804 ultratyndt i kanterne, men lidt tykkere på bagsiden, hvor elektronikken sidder. En tynd grå metalramme omgiver selve skærmen, der står på to metalfødder i krom.

Philips har ligesom bl.a. Sony valgt at montere skærmen meget lavt i terrænnet: Den står lidt over en centimeter fra bordoverfladen, hvilket gør det svært at få plads til en soundbar underneden uden at skygge for en del af billedet. Så medmindre du kun ser “letterbox”-film, er du nødt til at finde på en smart løsning, f.eks. vægmontering.

Annonce
OLED804 hviler kun en centimeter over underlaget på to bittesmå forkromede fødder. Minimalistisk, men samtidig lidt luksuriøst. (Foto: Philips)

Brugervenlighed og funktioner

Philips 65OLED804 er et Android-TV og kommer med version 9.0 af Googles operativsystem. Den seneste Android-version er blevet hurtigere og mere TV-venlig: Både direktesendte TV-kanaler og apps som YouTube og Netflix er hurtigt tilgængelige via startmenuen. Det er også lettere at springe mellem forskellige typer indhold og fortsætte, hvor man slap. Desuden er stemmestyring via Google Assistent muligt via en mikrofon i fjernbetjeningen.

OLED804 kan også prale af bred formatunderstøttelse: Philips er sammen med Panasonic blandt de få producenter, der kan tilbyde et OLED-TV med både HDR10+ og Dolby Vision, som er de to vigtigste HDR-formater.

Begge disse videostandarder indeholder en strøm af dynamiske metadata, som tillader større kontrastvariation. På denne måde kan du være sikker på, at alt kompatibelt indhold – hvad enten det kommer fra Netflix, Amazon Prime eller 4K UHD Blu-ray – kan vises med sit fulde potentiale.

Philips har inkluderet en separat gaming-mode på OLED804, men den er ikke blandt de hurtigste, vi har målt: Med et input lag på lidt over 30 millisekunder ligger det bag OLED-skærmene fra Sony, LG og Panasonic. OLED804 har heller ikke mulighed for VRR (Variable Refresh Rate), hvilket gør det lidt mindre spilkonsolvenligt end f.eks. LG’s OLED-modeller fra 2019.

(Foto: Philips)

Billedkvalitet

Philips har ligesom Sony og Panasonic sat deres lid til OLED-teknologien fra LG Displays. Når så mange producenter vælger den samme panelteknologi, kan det være svært at skille sig ud. Philips har imidlertid nogle kvaliteter, som gør, at det markerer sig stærkt i forhold til konkurrenterne.

Annonce

Bag panseret sidder producentens sejeste billedprocessor, P5 Pro – nøjagtigt den samme billedmotor, som man finder i topmodellen OLED984 til den dobbelte pris.

Philips har i mange år været kendt for deres avancerede billedprocessering, og den nyeste version af P5-processoren byder på mange smarte tricks, når det gælder opskalering, støjreduktion og bevægelsesudjævning. Philips har også arbejdet meget med såkaldt Tone Mapping af HDR-materiale, som bidrager til at bevare detaljer i meget mørke og lyse partier.

Sammenlignet med konkurrerende OLED-skærme fra LG, Sony og Panasonic har Philips valgt en lidt mere aggressiv billedprocessering. Mens andre producenter måske er mere varsomme og optaget af at bevare originalindholdet i sin oprindelige form, får videoprocesseringen alt, hvad den kan trække, her. Resultatet er et benhårdt, men også noget overdrevet billede.

Philips såkaldte Vivid-mode er deres anbefalede indstilling, der tager alle de avancerede billedbehandlingsprocesser i brug. Men den kunne lige så godt hedde Loudness. Alle kontroller er tilsyneladende skruet op på maks.

Vi tager et kig på nyindspilningen af Baywatch med Zac Efron og Dwayne “The Rock” Johnson i hovedrollerne, og det er, som om de kåde livreddere har fået et ekstra skud testosteron. Sveden på deres ansigt glinser, mens den solbrune hud gløder af orange spraytan. Desuden ser alle detaljer på skærmen (både i forgrunden og i baggrunden) overdrevet skarpe ud. Mange vil sikkert blive imponeret over denne lidt opgejlede billedstil, men for os purister er det lidt for meget.

Annonce

Heldigvis har Philips også tilføjet et par mere neutrale billedindstillinger, deriblandt en, der er dedikeret til filmvisning. Her får billedet kun et lille skud vitaminer, og det er glædeligt at se, at denne indstilling fungerer godt til det meste indhold.

Philips-skærmen har en særegen evne til at få næsten alt, hvad vi udfordrer den med, til at se livligt og engagerende ud. Det er især tydeligt på almindeligt TV-indhold, nyheder og direkte sportsudsendelser, som ofte har godt af lidt opjustering.

(Foto: Philips)

Ambilight

Det stemningsskabende Ambilight-lys er en unik funktion for Philips.

OLED804 er udstyret med små farvelysdioder på toppen og i siderne, som oplyser væggen bag TV’et i farver, der matcher handlingen på skærmen.

Man kan selv justere, om lyset skal følge handlingen hurtigt og dynamisk (f.eks. til actionfilm eller spil) eller give et langsommere og mere stemningsfyldt baggrundslys. Ved hjælp af funktionen Ambilight+Hue kan man også synkronisere og udvide lyset til eksterne Philips Hue farvepærer rundt om i rummet.

Annonce

Ambilight har en besnærende effekt, og til OLED er det virkelig prikken over i’et. Det farvestrålende billede er nemlig indimellem så kontrastrigt, at det kan være en belastning for øjnene – især hvis man kan lide at se TV om aftenen. Ambilight udvider lysomfanget uden for TV’ets rammer og bidrager til en mere behagelig seeroplevelse.

Ambilight-lyset bidrager til at løfte oplevelsen og gør den kontrastrige TV-seance mere behagelig for øjnene. (Foto: Philips)

Lydkvalitet

Philips har de sidste to år arbejdet sammen med engelske Bowers & Wilkins på lydsiden, men det er forbeholdt de dyrere modeller 934 og 984. OLED804 har dog stadig et gangbart 2.1 højttalersystem med en dedikeret bashøjttaler på bagsiden, som bidrager med ekstra saft og kraft.

Faktisk blev vi behageligt overrasket over lydgengivelsen, som både er klar, stærk og fyldig – og væsentlig bedre end f.eks. Panasonic  GZ960, som vi også har testet for nylig.

Selv hvis man ikke får hi-fi-lyd fra B&W på denne model, har Philips tydeligvis gjort sig umage med lyden alligevel.

Konklusion

Hvis du leder efter et OLED-TV med det lille ekstra, kan Philips OLED804 afgjort anbefales. Med lækkert design, knivskarp og kontrastrig billedkvalitet, fyldig lyd og ikke mindst farvestrålende Ambilight-lys giver det et mærkbart pift til alt, hvad der hedder skærmunderholdning.

Annonce

Ligesom forgængeren er OLED803 et TV til dem, der prioriterer dynamik og engagement frem for 100 procent farvenøjagtighed, men samtidig er det glædeligt at konstatere, at OLED804 er blevet lidt bedre på alle områder!

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Annonce
Annonce

Læs også

TCL P815 sprænger ingen grænser, men til gengæld laver det heller ikke hul i tegnebogen.
Vil du have et TV, der ikke ser ud som et TV? Så kan Samsungs formstærke The Serif være et frisk alternativ.
Leder du efter et elegant TV, der ikke fylder så meget? Så kan Samsungs mindste ramme-TV være en smart løsning.
Mini-LED er årets store nyhed på TV-fronten: Med tusindvis af lysdioder håber producenterne at puste nyt liv i LCD-teknologien. Kinesiske TCL er blandt de første til at tage den i brug!
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.
Du fortjener den bedste lyd ude på terrassen i påsken. Du skal have dig et par udendørshøjttalere!