Test: Philips 55PUS6503

Ambivalent basismodel

6503-serien må klare sig uden mange af de specialiteter, vi forbinder med Philips, men leverer udmærket billedkvalitet til en behagelig pris.
Lyd & Billede mener
Philips-skærmen har en flot billedkvalitet med god skarphed og nuanceret farvegengivelse.
Bevægelserne er lidt hakkende, og vi savner Ambilight!
Specifikationer
Størrelse/type: 55" 4K LED-LCD Opløsning: 3840 x 2160 (4K Ultra HD) Operativsystem: SAPHI Indgange: 3 x HDMI, 2 x USB Udgange: Optisk digital lyd ud HDR: HDR10+ Web: philips.com
Annonce
Annonce
forfatter

Philips er kendt for deres ekstravagante tv’er med farvelys, som bader væggen i alle regnbuens farver og skifter i takt med handlingen på skærmen. Vi taler selvfølgelig om Ambilight, der har været deres patenterede specialitet i årevis.

Philips tilbyder teknologien på en lang række modeller, fra flagskibene med OLED-panel og ned til ganske overkommelige varianter. Den model, vi tester her – 55PUS6503 – må dog klare sig uden den slags kuriositeter. Her taler vi om en forholdsvis minimalt udstyret model, der til gengæld leverer gangbar billedkvalitet.

Philips-skærmen er langtfra nogen “showstopper”, hvad angår design. Byggekvaliteten er enkel og rimelig, omtrent som man kan forvente i denne prisklasse. Selve chassiset er i sort plast med en relativt tyk ramme rundt om skærmen.

Tv’et er heldigvis let at sætte op. Fødderne er nemme at montere og står med ca. 60 cm’s afstand på tv-møblet.

Brugervenlighed og funktioner

Philips anvender i dag et Android-baseret operativsystem på de fleste af deres modeller. Her er de imidlertid gået en anden vej: 55PUS6503 benytter nemlig et Linux-baseret system kaldet SAPHI, som er resultatet af et samarbejde mellem Philips og Smart TV Alliance.

Annonce

Dette egenudviklede system har uden tvivl en lidt mere simpel opbygning end Android, for ikke at nævne LG’s og Samsungs proprietære systemer. Når det er sagt, så er tv’et ret nemt i brug.

Førstegangsopsætningen går relativt gnidningsløst, efter at man har downloadet de seneste opdateringer. Systemet har et begrænset udvalg af apps, men de vigtigste – såsom YouTube, Netflix og Viaplay – ligger klar. Tv’et reagerer hurtigt på kommandoer fra fjernbetjeningen og tager os nemt til de vigtigste funktioner.

Fjernbetjeningen er også ganske simpel, men har hurtigknapper til de vigtigste funktioner, inklusive en genvej til Netflix. Philips giver adgang til en række tilpasningsmuligheder, deriblandt en separat spiltilstand, hvor vi målte forsinkelsen til kun 16,4 millisekunder, hvilket burde være nok for selv konkurrence-mindede gamere.

(Foto: Philips)

Billedkvalitet

55 tommers udgaven af PUS6503 anvender et LCD-panel af typen IPS (In-Plane Switching), som er kendt for at give en bred betragtningsvinkel uden stor forskel på farverne i forhold til, hvor man sidder.

Det oplevede vi også i praksis: Skærmen er lysstærk og farverne koncise, uanset om vi sidder lige foran den eller godt ude til siden. Det er værd at tage med, hvis man har en stor stue med mange siddepladser (og ikke har råd til et OLED-tv!).

Annonce

Philips har også rigtig god skarphed: Der er ingen tvivl om, at vi har med en vaskeægte 4K-skærm at gøre. PUS6503 får virkelig detaljerne frem i en 4K-serie som Breaking Bad og bringer os så tæt på personerne, at vi kan spotte mindre flatterende detaljer i deres hud!

PUS6503 må klare sig uden Philips’ heftige P5-processor. Her er det i stedet den noget enklere Pixel Precise Ultra HD Engine, der håndterer billedprocesseringen. Ikke desto mindre oplevede vi, at tv’et har god støjreduktion med meget lidt grums eller komprimeringsartefakter at se.

Der, hvor 6503 kommer lidt til kort i forhold til dyrere Philips-skærme, såvel som nogle af konkurrenterne, er på bevægelser. Mens vi er vant til at se glatte og sømløse bevægelser fra Philips, har PUS6503 en mere staccato-agtig billedgengivelse, der er præget af rykken og hakken, når kameraet panorerer hurtigt.

På den positive side har Philips-skærmen god kontrast. PUS6503 understøtter HDR-videoformatet og skifter automatisk til den rigtige tilstand, når vi ser Netflix-serier med HDR. Den kontrastrige Star Trek: Discovery ser imponerende ud med stor spændvidde fra mørkt til lyst.

Som de fleste LCD-skærme har PUS6503 visse udfordringer med HDR: For at få brugbar lysstyrke må panellysstyrken/bagbelysningen knaldes op på maksimum, og det medfører, at det, der normalt skal være sort, fremstår temmelig gråt! Her havde Ambilight-lyset afgjort hjulpet på oplevelsen af farver og kontrast, tænker vi.

Annonce

Alt i alt leverer 55PUS6503 klart godkendt billedkvalitet, men det er så også det.

Lydkvalitet

Philips 55PUS6503 har et relativt standard lydsystem: Stereo fuldtonehøjttalere monteret på undersiden og 2 x 10 watt udgangseffekt. Den lyd, der kommer ud, er temmelig tynd, uden særlig meget knald på bastonerne. Musik og film lyder tamt, men stemmegengivelsen er fin, og tv’et kan spille højt og klart uden for meget forvrængning.

De, der vil have mere fyldig lyd, gør klogt i at overveje en separat soundbar med subwoofer.

Konklusion

Her får du et brugbart budget-tv fra Philips, som desværre mangler lidt af “Philips-identiteten”. Det farverige Ambilight-lys mangler, og det samme gør de superglatte bevægelser, vi kender fra dyrere Philips-modeller. Skarphed, farver og kontrast ser fint ud, men PUS6503 mangler det “lille ekstra” for at skille sig markant ud i prisklassen.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Annonce
Annonce

Læs også

Panasonic introducerer flere spændende TV-modeller for 2021, deriblandt tre nye 48 tommers OLED-TV’er!
Ved du ikke, hvad du skal gøre med alle dine penge? C Seed har lavet et 165 tommers (!) MicroLED-TV, der kan foldes sammen og skjules, når du ikke bruger det.
… og hvad tror du, 83-tommeren koster?
LG har patenteret en ny type OLED-TV, der kan skjules, når du ikke bruger det.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.