TEST: LG OLED48CX vs. Sony KD-48A9

Superbillede i kompakt format

LG og Sony er de første til at tilbyde OLED-skærme i 48 tommers størrelse. Men hvilket af disse kompakte TV’er fungerer bedst og til hvad? Det er tid til en mini-OLED-duel!
Annonce
Annonce
forfatter

De skarpe og kontrastrige OLED-TV’er har længe været begrænset til skærmstørrelser fra 55 tommer og op. Næsten alle OLED-skærme stammer nemlig fra sydkoreanske LG Display, der producerer og skærer panelerne efter specifikke skabeloner på 55, 65 og 77 tommer.

Men nu er der håb: Efter fornyelse af produktionslinjen kan LG-fabrikken endelig tilbyde et bredere udvalg af skærmstørrelser, inklusive en ekstra kompakt 48 tommers variant.

Det er utvivlsomt godt nyt for dem, der har ønsket sig et OLED-TV til særlige brugsområder, hvor man har mindre plads, sidder meget tæt på skærmen eller bare vil have et lille TV af æstetiske grunde. Uanset om man vil have et godt TV til kontoret, soveværelset eller gaming-rummet, er det nu muligt at nyde billedkvaliteten fra OLED i mere kompakt format.

Den nye OLED-variant måler 107 cm i bredden og 62 cm i højden, hvilket gør det muligt at presse OLED-skærmen ind på mindre plads end før. (Foto: LG)

48 tommers OLED

Da det er søsterselskabet LG Display, der producerer billedpanelerne, kommer det ikke som nogen overraskelse, at LG Electronics er blandt de første, der tilbyder et TV i den nye størrelse. 2020-modellen OLED48CX er den første 48 tommers udgave fra LG.

Det næste på listen er Sony KD-48A9, som også har et 48 tommers panel fra LG, hvor japanerne selv har svinget tryllestaven over billedprocessering og lydgengivelse, som de plejer. Vi kan nok forvente, at flere producenter efterhånden vil tilbyde 48 tommers OLED, men lige nu handler det altså om disse to!

/ registrér dig for at læse denne artikel gratis

Bekræft venligst inden tilmelding

Jeg accepterer Lyd & Billedes Vilkår og betingelser. Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve og information. Dette kommer kun et par gange om måneden. Du kan til enhver tid afmelde dig.

eller tilmeld dig via e-mail

Glemt adgangskode? Indtast venligst din e-mailadresse. Du vil modtage en mail med et link til at lave en ny adgangskode.

Produkter i denne test

Sony KD-48A9

Lille, men sejt

Sonys mindste OLED-TV imponerer med knivskarp billedkvalitet plus klar lyd fra de indbyggede højttalere. Kunne det være det perfekte soveværelses-TV?

Sony KD-48A9 giver en fornem lyd- og billedoplevelse med flot kontrast, dybt sortniveau og jævne bevægelser. Ekstra plus for klar, stærk lyd fra de indbyggede (og usynlige) højttalere.
Sony-skærmen er noget tykkere end de fleste OLED-skærme. KD-48A9 mangler også en del af HDMI 2.1-funktionerne, hvilket kan være skuffende for gaming-entusiaster.

LG OLED48CX

Kompakt kontrastkanon

LG’s nye OLED-TV demonstrerer, at selv et lille TV kan give store billedoplevelser. Det fungerer glimrende til det meste, ikke mindst til gaming!

Strålende kontrast, fremragende billedskarphed plus rigtig gode tilslutningsmuligheder gør LG’s lilleput-OLED til et trygt valg for dem, der leder efter et lille, men knaldgodt TV.
OLED-skærmen er stadig relativt lyssvag sammenlignet med de bedste LCD-skærme. 48 tommers versionen koster ikke meget mindre end den større 55 tommers model.
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Annonce
Annonce

Læs også

4K-laserprojektorer har hidtil været frygtelig dyre, men det agter LG at gøre noget ved.
Samsung har fornyet deres flagskibe. Nu endelig med rumkorrektion – og AirPlay 2.
Optrapper kampen mod Sonos med Sound Bar 550.
Laser giver kraftigt lys i op til 150 tommers størrelse.
Audezes gaming-headset nyder godt af planar-teknologien fra firmaets luksushovedtelefoner.
Geneva er tilbage med en sprudlende stereohøjttaler i stilrent retro-kabinet.
Volvos første elbil har alt, hvad der skal til for at blive en bestseller, men der er et par ting, man skal være opmærksom på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blandt de bedste hybride bærbare, der kan købes for penge lige nu. Især skærmen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en hel del, men den tekniske ydelse gør, at prisen kan forsvares.
Så veludstyret og så rigtig. Primare I35 Prisma siger sandheden med stram lyd og flot klang. Og så kan den afspille, hvad det skal være af filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative professionelle på et skrabet budget. Skærmen er smart, men prisen er stram.
Sony har skrumpet deres bedste allround-kamera, og det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre højttalere. De er meget, meget federe!
Philips har kombineret deres farvestrålende OLED-TV’er med en potent soundbar fra Bowers & Wilkins. Resultatet er et ægte drømme-TV!
Ledvance har meldt sig ind i kampen om at levere smart lys til det smarte hjem. Det er let – og ikke særlig dyrt.