Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 05Deltag

: Denver DCB-109HD

Så enkelt kan det gøres

Min to år gamle plasmaskærm har ikke nogen indbygget DVB-C-tuner. Det har jeg ærgret mig over i lang tid, men gør det ikke mere. Står du i samme situation, så læs med her…

Skrevet af / 17/06/2011 - 16:35
Denver DCB-109HD
Peter Gotschalk

Har du, som jeg, investeret i en dyr fladskærm lige før digital-tunere blev en del af standardpakken, ærgrer du dig sikkert nu over, at du ikke kan modtage dine kanaler digitalt. Tidligere har løsningen været en dyr boks inklusiv abonnement fra eksempelvis Yousee, men sådan behøver det ikke være. I dag findes der nemlig flere billige alternativer, der for små penge gør dig i stand til at modtage de kanaler du allerede betaler for i en langt bedre kvalitet. Modellen her kommer fra Denver.

Simpel og ligetil
Designet på boksen er der ikke så meget at sige om. En lille sort kasse på størrelse med et gammeldags VHS-bånd, med en sølvstribe på fronten. På bagsiden finder vi Antenne ind og ud, HDMI-, Scart- og Composite-udgang. Det eneste man kunne savne, hvis man har en meget gammel fladskærm, er en component-udgang. Udover det obligatoriske, er der desuden en USB-udgang.

Fjernbetjeningen er en kedelig standard-sag. Prisen taget i betragtning, er den dog godkendt. Det er forkælet at forvente mere til prisen, og det kunne være meget værre.

Det simple går igen i menuerne. En blå firkant toner frem på skærmen, og i toppen kan skiftes imellem indstillinger for kanaler, billede, sprog og lignende. Kanalskift går overraskende hurtigt – en positiv overraskelse.

Optag via USB
Ligesom de fleste nyere fjernsyn, kan Denvers HD-boks naturligvis optage udsendelser via USB-porten. Sæt en USB-nøgle eller ekstern harddisk til, og du kan nu optage det digitale signal. Modsat dit fjernsyn, kan optagelserne dog her flyttes, og du er dermed ikke bundet til, at se dem via enheden der optog dem, som det er tilfældet med fladskærmene. Det er fedt! Fordi boksen kun har én tuner, er det dog ikke muligt at se en anden kanal imens du optager.

Kun én kanal ad gangen.
Som med andre digitale tunere, er der naturligvis adgang til den såkaldte EPG (Electronic Program Guide). Modsat eksempelvis boksen fra Yousee, og mange nyere fjernsyn, kan du dog kun se programguiden for én kanal ad gangen. Det er lidt ærgerligt, da du skal zappe frem og tilbage for at danne dig et overblik.

Konklusion
Jeg skal være ærlig og indrømme, at Denver langt fra er mit foretrukne mærke inden for elektronik. I lige præcis dette tilfælde, skal de dog have stor ros, for at levere det de langt større etablerede selskaber ikke har kunnet. En billig DVB-C tuner, til dem af os der ikke har det indbygget i fladskærmen. Så drop dit dyre abonnement hos Yousee, og køb Denvers boks i stedet.

Lyd & Billede mener

Billig og simpel Hurtig til kanal skift Optagelser er ikke låst Kun én tuner EPG begrænset til én kanal

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

De bedste storskærme til serier, sport og spil

De bedste OLED-TV'er

Større tv på et budget

Farvestrålende entertainment-TV

Luksuriøst OLED-TV fra Loewe

Samsung TQ98Q80C: King size TV!

Budgetvenligt MiniLED-TV

Samsung møder LG i OLED-duel

Farvestrålende flagskib: Samsungs nye OLED-TV imponerer

Perfekt udendørs-TV

Sonys MiniLED-TV gør træfsikkert comeback

Fortsat blandt de bedste?

Scroll to Top