Search
Generic filters

: Denver DCB-109HD

Så enkelt kan det gøres

Min to år gamle plasmaskærm har ikke nogen indbygget DVB-C-tuner. Det har jeg ærgret mig over i lang tid, men gør det ikke mere. Står du i samme situation, så læs med her…

Lyd & Billede mener

Billig og simpel Hurtig til kanal skift Optagelser er ikke låst
Kun én tuner EPG begrænset til én kanal
 • 1 x HDMI, 1 X SCART, Composit AV output
 • 720p/1080i
 • PVR-funktion
 • EPG
 • Mål: 230 X 158 X 45 mm
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 549 kr

Har du, som jeg, investeret i en dyr fladskærm lige før digital-tunere blev en del af standardpakken, ærgrer du dig sikkert nu over, at du ikke kan modtage dine kanaler digitalt. Tidligere har løsningen været en dyr boks inklusiv abonnement fra eksempelvis Yousee, men sådan behøver det ikke være. I dag findes der nemlig flere billige alternativer, der for små penge gør dig i stand til at modtage de kanaler du allerede betaler for i en langt bedre kvalitet. Modellen her kommer fra Denver.

Simpel og ligetil
Designet på boksen er der ikke så meget at sige om. En lille sort kasse på størrelse med et gammeldags VHS-bånd, med en sølvstribe på fronten. På bagsiden finder vi Antenne ind og ud, HDMI-, Scart- og Composite-udgang. Det eneste man kunne savne, hvis man har en meget gammel fladskærm, er en component-udgang. Udover det obligatoriske, er der desuden en USB-udgang.

Fjernbetjeningen er en kedelig standard-sag. Prisen taget i betragtning, er den dog godkendt. Det er forkælet at forvente mere til prisen, og det kunne være meget værre.

Det simple går igen i menuerne. En blå firkant toner frem på skærmen, og i toppen kan skiftes imellem indstillinger for kanaler, billede, sprog og lignende. Kanalskift går overraskende hurtigt – en positiv overraskelse.

Optag via USB
Ligesom de fleste nyere fjernsyn, kan Denvers HD-boks naturligvis optage udsendelser via USB-porten. Sæt en USB-nøgle eller ekstern harddisk til, og du kan nu optage det digitale signal. Modsat dit fjernsyn, kan optagelserne dog her flyttes, og du er dermed ikke bundet til, at se dem via enheden der optog dem, som det er tilfældet med fladskærmene. Det er fedt! Fordi boksen kun har én tuner, er det dog ikke muligt at se en anden kanal imens du optager.

Kun én kanal ad gangen.
Som med andre digitale tunere, er der naturligvis adgang til den såkaldte EPG (Electronic Program Guide). Modsat eksempelvis boksen fra Yousee, og mange nyere fjernsyn, kan du dog kun se programguiden for én kanal ad gangen. Det er lidt ærgerligt, da du skal zappe frem og tilbage for at danne dig et overblik.

Konklusion
Jeg skal være ærlig og indrømme, at Denver langt fra er mit foretrukne mærke inden for elektronik. I lige præcis dette tilfælde, skal de dog have stor ros, for at levere det de langt større etablerede selskaber ikke har kunnet. En billig DVB-C tuner, til dem af os der ikke har det indbygget i fladskærmen. Så drop dit dyre abonnement hos Yousee, og køb Denvers boks i stedet.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 3 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Udviklingsredaktør og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Nyeste artikler:

11 kommentarer

Skriv et svar

  Læs også

  Citation Tower beviser, at convenience-lyd ikke behøver at være små, diskrete bordhøjttalere med store kompromiser.
  Electrocompaniet har opgraderet deres bedste integrerede forstærker. ECI 6DX MKII har kanongod streaming og alt, hvad du har brug for af digital indmad.
  Samsung Galaxy Z Fold 2 er den foldbare smartphone, du altid har ønsket dig.
  Vil du lukke larm og andre lyde ude? Her er de bedste hovedtelefoner til formålet lige nu, til både tykke og tynde tegnebøger.
  Vi har tit spekuleret på, hvornår de første støjreducerende hovedtelefoner i high-end-klassen ville komme. Selvfølgelig er det Bang & Olufsen, der er først ude, og Beoplay H95 giver appetit på mere!
  For mange vil den nyeste iMac være den bedste stationære Mac – trods en ikke uvæsentlig ulempe.
  TAG Heuer Connected er mere end et smart træningsur, det er også et nydeligt armbåndsur.
  JBL melder sig ind i ANC-hovedtelefonernes topklasse med et par hovedtelefoner, der er sjove at lytte til og fjerner støjen effektivt.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Samsung Q950TS (QE75Q950TS)

  Vejl.pris 59990 kr Ultraskarpt drømme-TV

  QLED vs OLED: TV-duel i sværvægtsklassen

  Vejl.pris kr QLED vs. OLED: TV-duel i sværvægtsklassen

  LG OLED CX (OLED65CX6LA)

  Vejl.pris 22990 kr Kontrastkongen

  Samsung Q95T (QE65Q95T)

  Vejl.pris 21999 kr Det bedste allround-TV?
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.