Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST 4 medieafspillere

Apps på tv’et

Med hjælp fra de seneste medieafspillere kan du anvende dine favorit-apps fra tv-sofaen.

Medieafspillere er ikke længere bare til for at se film, nyde fotos i storformat på tv’et eller afspille musikfiler fra netværket. Efter indtoget af Smart TV skal man nu også med medieafspillerne kunne komme ud på nettet. Men det handler ikke om at surfe med en web-browser, eftersom det er så besværligt at klikke på links og især at skrive web-adresser ind.

I stedet bliver medieafspillerne mere som surf-platforme på den måde, at man anvender apps, hvis indhold er tilpasset til tv-skærmen og frem for alt til at kunne anvendes med fjernbetjeningen. De er mere rettet mod at tage imod information end at skabe eget indhold eller dele det. Typiske anvendelsesmuligheder er at tjekke vejret, nyhederne, børskurser og helt enkelt aftenens tv-program.

Men selv websites, der fokuserer på video og foto, laver deres egne apps for at beholde seere, som ikke vil anvende web-browsere. Gode eksempler herpå er YouTube og Vimeo, men også TED og The Onion, humor-blogs med folk, der falder på halen, eller søde dyr. Afslappende surfing fra sofaen, simpelthen.

Det mest interessante – som synes at være det, der driver udviklingen med Smart TV – er dog leje af film, musiktjenester og tv-kanalernes web-udsendelser. At kunne klikke en film frem med fjernbetjeningen en regnfuld aften er for de fleste meget nemmere end at anvende computeren. At kunne få sine spillelister fra Spotify og WiMP på skærmen og få lyden ud til festen er også vældig rart. Og at kunne se afsnit af sin favoritserie, som man gik glip af, direkte fra tv-kanalens web er utrolig praktisk.

Visse af de seneste medieafspillere stopper ikke der, men er begyndt at bruge Android, hvilket betyder, at man får adgang til tusindvis af apps. Ikke alle er velegnet til tv-skærm og fjernbetjening, men hvis udviklingen fortsætter, vil vi sikkert se både Android-versioner til Smart TV og apps, som er tilpasset dette.

Annonce

Vi tester

AC Ryan Veolo 1.500 kroner

Iomega TV with Boxee 1.900 kroner

TizzBird F20 1.700 kroner

Western Digital WD TV Live 900 kroner

Testkriterier
Vi samlede de nyeste modeller af medieafspillere og sorterede alle fra, som ikke havde et godt udbud af apps. De blev installeret i en hjemmebiograf og var forbundet til netværket, hvor der fandtes en netværksdisk med film, billeder og musik i de mest almindelige formater. Vi noterede, hvor mange der kunne afspilles, om der var nogen umiddelbare standardproblemer, samt hvor let det var at finde og afspille dem. I denne test kiggede vi naturligvis ekstra på udbuddet af apps, samt hvor let det var at anvende dem med fjernbetjeningen. Funktioner og håndtering fik karakter, og i den endelige vurdering blev prisen også taget i betragtning.

Annonce

Produkter i denne test

Western Digital TV Live

Begrænset men billig

TV Live har færre funktioner end konkurrenterne, men det, den gør, det gør den godt.

Smartphone-apps Tastatur-support Billig
Få apps Ingen hukommelseskortlæser

Iomega TV with Boxee

Flot og nem i brug

Gode kilder, overskuelig præsentation af mediebiblioteket og brugervenlighed giver Iomega sejren.

Let i brug God fjernbetjening AirPlay
Stor

TizzBird F20

Nørdens drømmeafspiller

TizzBird er som lavet for den teknisk interesserede, der vil have mange valgmuligheder.

Enormt udbud af apps Mange valgmuligheder Smidigt format
Dårlig fjernbetjening Afskrækkende for menigmand

AC Ryan Veolo

Fremtidsvision

Med standard Android giver Veolo en smagsprøve på fremtiden, men indtil videre er det for kompliceret.

Smart fjernbetjening Masser af Android-apps
Gammel Android-version Tidskrævende brugerflade Dårlig understøttelse af HD-lyd

Opsummering

Mest almindelig apps på medieafspilleren

forfatter

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.