Panasonic TX-L47ET60

 itemprop
Panasonic TX-L47ET60

Stor forbedring

Panasonic satser knaldhårdt på LCD i år og kommergodt fra start med det budgetvenligeTX-L47ET60.

Suverænt sortniveau Flot menusystem
Tynd lyd

Hos Panasonic har det altid været plasmateknologien, der har stået højest i kurs, men parallelt med det har de også videreudviklet LCD-skærmene. Det ser vi specielt på årets modeller, hvor tv’erne har fået en kraftig ansigtsløftning på både eksteriør- og indholdssiden.

Den første model, vi tester, kommer fra ET60-serien, som ligger under de dyrere DT60 og WT60 på rangstigen. Forskellen er primært noget enklere billedpaneler samt manglen på indbygget videokamera, som påvirker nogle af smart-finesserne.

Brugervenlighed og finesser
L47ET60 har udstyrsmæssigt meget tilfælles med plasmamodellen P50ST60. Fjernbetjeningen, tilslutningsmulighederne og menusystemet er næsten nøjagtig magen til. Den nye Home Screen kan også her skræddersys med det indhold, man vil se. F.eks. kan man placere en genvej til Netflix-app’en direkte på startskærmen. 47ET60 understøtter også Skype, men selve videokameraet er – ligesom i 50ST60’s tilfælde – ekstraudstyr.

Billedkvalitet
Panasonic har alle årene hævdet, at plasma giver overlegen billedkvalitet sammenlignet med LCD, men det har ikke hindret dem i at videreudvikle deres LCD-skærme. 47ET60 bruger et såkaldt IPS (In-Plane Switching) LCD-panel, som giver en bredere indsynsvinkel end almindelige LCD-skærme. Det mærkes ved, at man kan sidde længere ude til siden for skærmen, uden at farverne bliver udvaskede og blege – lidt sådan som man oplevere en vaskeægte plasmaskærm.

47ET60 har i lighed med sin plasmabror en rigt balanceret farvegengivelse, og vi tror, at mange traditionelle plasmaelskere vil foretrække Panasonics version af LCD frem for konkurrenternes: Farverne er meget neutrale og uden påfaldende farvestik, når vi sætter skærmen til ægte biografmodus. 47ET60 kan ganske vist ikke helt måle sig med sortniveauet fra LG’s dyrere 860-serie, ligesom det heller ikke er lige så knivskarpt og støjfrit som Samsungs 8000-serie. Men når prisen tages i betragtning, må Panasonic alligevel anses for rigtig godt.

Konklusion
Panasonic TX-L47ET60 gør et mærkbart hop i forhold til sidste års modeller fra Panasonic, både når det gælder design, billedkvalitet og brugervenlighed. Hvis den 47 tommers model, vi tester her, bliver for lille, er det også tilgængeligt i en 55 tommers udgave til ca. 15.000 kroner.

panasonicapps

annonce

TX-L47ET60 benytter samme smart-portal som TX-P50ST60 og har tjenester som Netflix, Viaplay, SF Anytime, Skype, YouTube, Facebook, Twitter og Eurosport Player indbygget.

annonce

Fakta

 • 47" LED LCD, 1920 x 1080
 • 4 HDMI
 • Optisk lydudgang

Pris

9999 ,-

Bedste priser

   data-srcset
  5 tv 47″-55″ Større, Smartere - og Bedre!
  Også i denne test:
   data-srcset
  Samsung UE55F8005
  Samsungs nye F8005-serie har meget at leve op til – den overtager stafetten fra en af markedets mest populære serier af tv’er.
   data-srcset
  Panasonic TX-P50ST60
  Biografchefen
  Panasonic P50ST60 kan blive en af de sidste plasmaskærme fra den japanske producent. Lidt synd, for i år er de nemlig smartere og mere brugervenlige end nogen sinde før.
   data-srcset
  LG 55LA860W
  LG 55LA860W er et brugervenligt tv med de rette finesser og har uden tvivl testens smarteste fjernbetjening.
   data-srcset
  Philips 55PFL6008S/12
  Tidligere måtte man betale en høj pris for kombinationen af flot design og god billedkvalitet. Det er ikke tilfældet med Philips’ nye mellemklassemodel.
  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  2
  Leave a Reply

  0 Comment threads
  0 Thread replies
  0 Followers
   
  Most reacted comment
  Hottest comment thread
  0 Comment authors
    Subscribe  
  newest oldest most voted
  Notify of

  Alternativ till Panasonic TX-L47ET60

  Retouch by: Wetouch Imagework

  Det nyeste tv fra Bang & Olufsen er en dyr sag, men kan være et godt køb, hvis man kan drage nytte af de mange fordele.

   data-srcset

  Bravia W905 er Sonys nye topmodel blandt fuld HD-tv’er, og med teknik hentet fra de nye 4K-modeller leverer W905 en usædvanlig heftig farvegengivelse!

   data-srcset

  Var 2012 et godt år på børsen? B&O’s nye luksus-tv BeoVision 11 er et interessant alternativ for dig, som både har lyst og råd til et tv ud over det sædvanlige.

   data-srcset

  En komplet hjemmebiograf med møbel, uden grimme ledninger, men af tvivlsom kvalitet.

   data-srcset

  Philips’ bedste tv-modeller kommer sent, men godt: Vi har testet det mindste og det største i den eksklusive 9000-serie.

   data-srcset

  Philips’ nye mellemvægter, 46PFL7007, er et fornuftigt prissat tv med lækkert design, flot billedkvalitet og mange af de rette finesser om bord.

   data-srcset

  For beskedne 6.000 kroner leverer Sonys 40 tommers budgetmodel klart godkendt billedkvalitet, men lyden er tynd …

   data-srcset

  Nyt tv til jul? Vi har testet seks fede og veludstyrede tv, som kan få plads under juletræet uden helt at tømme tegnebogen!

   data-srcset

  Med langt billigere og seervenlige 3D-briller er LG 47LW650 den hidtil nemmeste vej til 3D-underholdning hjemme i stuen.

   data-srcset

  LED-tv’er er blevet utrolig populære takket være deres lave strømforbrug og smalle rammer. De fleste LED-tv’er på markedet er dog kun belyst fra siderne, hvilket kan give problemer med fordelingen af lyset bag de små krystaller.

   data-srcset

  Da Samsung tilbage i januar afslørede deres nye serie af LED-tv’er i Las Vegas, var det for en måbende verdenspresse. Skærmene var ikke bare flotte at se på, men var også intelligente.

   data-srcset

  De fleste 3D-skærme på markedet benytter aktive briller for at skabe fornemmelsen af dybde hos seeren. Brillerne er dog dyre og ubehagelige at have på for mange.

  Scroll til toppen