Search
Generic filters

Sonos Play:3

 itemprop
Sonos Play:3

Ny trådløs højttaler fra Sonos

Jeg går hermed til bekendelse. Jeg har igennem mine år i branchen læst og hørt meget om Sonos og deres løsninger, men aldrig selv prøvet produkterne. Nu skulle det være.

Lyd & Billede mener

Let at sætte op og bruge Genial app
Ingen AirPlay En dyr løsning
 • 3 indbyggede klasse D digitale forstærkere
 • 1 x diskant
 • 2 x 3" mellemtone
 • 1 x bas (bagudvendt basport)
 • Kan konfigureres til L/R-stereo
 • Gratis app til iPhone, iPad og Android
 • Mål: 26,8 x 13,2 x 16,0 cm
 • Vægt: 2,6 kg
 • Farve: Hvid eller sort
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 2199 kr

Anledningen er, at Sonos har smidt den nye Play:3-højtaler på gaden, der er både mindre og billigere end forgængeren S5, som i mellemtiden har skiftet navn til Play:5. Funktionsmæssigt er de to enheder dog meget ens. Du skal stadig bruge en Sonos-bridge for at skabe forbindelse til højtalerne, hvorefter du kan streame din musik trådløst rundt i hytten.

Overraskende enkelt
Som jeg netop har afsløret, er det første gang, jeg roder med udstyr fra Sonos, og da jeg normalt ikke er typen, der læser brugsanvisninger, kastede jeg mig hovedkulds ud i projektet. Det gik både godt og skidt. Enhederne har ganske få knapper – bridgen har kun en enkelt, og hver højtaler har volumen op og ned samt en mute-knap.

Man opretter forbindelse til enhederne ved at installere den medfølgende software på sin computer eller ved at installere en app på sin telefon. Så langt så godt. Bridgen har kun Ethernet-port, så den var nem at få på netværket og blev registreret ved et enkelt tryk på knappen. Lidt sværere var det med den første højtaler.

For at få forbindelse skal man holde mute samt volumen-plus-knappen inde. Der skete bare ikke en flyvende fis. Efter nogen bøvlen besluttede jeg mig for at prøve den anden højtaler i stedet. Her var straks forbindelse. Jeg vendte senere tilbage til den første højtaler og fik den nulstillet via en guide på Sonos’ hjemmeside. Nu var begge højtalere registreret, og jeg kunne spille musik i flere rum.

Perfekt til NAS
Den musik, du afspiller på dit Sonos-anlæg, kan komme fra flere kilder. Personligt foretrækker jeg at bruge min NAS, hvor al min musik i forvejen ligger og hygger sig. Softwaren til computeren scanner hele musikbiblioteket, og du kan herefter browse det hele igennem i vanlig iTunes-stil. Endnu smartere bliver det dog, hvis du bruger din Android-telefon eller iPhone.

Tidligere blev Sonos-anlæg leveret med en avanceret og meget dyr fjernbetjening. Den er der ikke brug for længere. Brug hellere pengene på en ny touch-telefon. App’en er utrolig intuitivt lavet, og det er både hurtigt og nemt at finde frem til den musik, du vil høre, og styre de forskellige tilsluttede højtalere.

Så’ der party!
Hele ideen med Sonos-anlæggene er, at du kan spille musik i flere rum uafhængigt af hinanden eller i party-mode, hvor alle højtalere spiller det samme. Det virker helt perfekt, og det er overraskende let at styre de enkelte zoner i hjemmet. Det eneste minus, jeg bemærkede, var at man ikke kan skrue op og ned for volumen via volumentasterne på telefonen, men i stedet skal ind i applikationen hver gang.

annonce

Hvad med AirPlay?
Tilbage i slutningen af april i år meldte Sonos ud, at deres anlæg nu understøttede Apples AirPlay. Det er dog desværre en sandhed med modifikationer. For at afspille musikken trådløst fra din telefon kræver det nemlig, at du ligeledes har investeret i en AirPort Express, som så sørger for at modtage signalet fra telefonen. Det er simpelthen ikke godt nok, og jeg forstår ikke, at Sonos ikke bare har bygget AirPlay-understøttelsen direkte ind i deres højtalere eller Bridge-enheder.

annonce

En dyr løsning
Uanset hvor godt Sonos Play:3 spiller, og hvor begejstret jeg er for den gratis app til telefonen, kommer vi ikke uden om, at Sonos er en meget dyr løsning. Play:3-højtalerne koster ca. 2.200 kroner hver, og en bridge koster omkring 400 kroner. Fordi ideen er musik i flere rum, vil du næppe nøjes med en enkelt højtaler, og fordi lydbilledet er en smule snævert i den enkelte højtaler, vil du måske også benytte muligheden for at montere to højtalere i en stereoløsning i hvert rum – og så er vi pludselig langt oppe i pris.

Når det er sagt, så er dette dog også den mest smertefri form for musik-streaming, jeg endnu har oplevet, og jeg kan derfor til fulde sætte mig ind i, hvorfor Sonos igennem årene har fået så meget ros for deres systemer.

Konklusion
Er du klar på at tage springet og digitalisere hele din musiksamling, så kræver det også en gnidningsfri løsning til at afvikle selvsamme samling i hjemmet. Sonos har indtil nu været kongen på dette punkt og er det med Play:3 stadig. Ud over et nyt højtalerdesign er det dog småt med nyskabelser, og selv om det hele spiller perfekt, havde vi gerne set, at Sonos havde budt ind med f.eks. fuld understøttelse af Apples AirPlay i deres produkter.

annonce
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.


  Subscribe
  Notify of
  2 Comments
  oldest
  newest most voted
  Inline Feedbacks
  View all comments

  […] danska tekniksajten lydogbillede.dk har testat Sonos Play 3. Experterna har mestadels positiva kommentarer om högtalaren, och de […]

  […] danske teknologinettstedet lydogbillede.dkhar testet Sonos Play:3 og ekspertene har for det meste gode kommentarer angåendemodellen, som de […]

  Alternativer til Sonos Play:3

  (Foto: Producent)

  Det kompakte anlæg fra Pinell er det bedste i sin klasse.

  (Foto: Producent)

  Denons dværganlæg udfordrer Sonos-højttalere og soundbars på deres hjemmebane.

  (Foto: Producent)

  Sonoros anlæg er et godt valg for alle, der vil have alt på ét sted, så længe man er klar over begrænsningerne.

  (Foto: Producent)

  Tivolis anlæg har alt, hvad de fleste ønsker sig, men også nogle mangler.

   data-srcset

  Man behøver ikke at give afkald på hverken lydkvalitet eller muligheder med et moderne stereoanlæg.

  (Foto: Producent)

  Her er de trådløse stereoanlæg, der giver de bedste musikoplevelser, uden at du skal smadre sparegrisen.

  (Foto: Producent)

  Ixion lyder mere græsk end norsk, men det trådløse anlægs dna er arvet fra den norske radioproducent Tandberg.

  (Foto: Producent)

  Et B&O-anlæg, som du faktisk har råd til, og hvor lydkvaliteten matcher den ydre elegance.

  (Foto: Producent)

  Trådløst anlæg med en lydkvalitet, der langt overgår den lille størrelse.

   data-srcset

  Men prisen er også det halve kongerige.

   data-srcset

  Montana Sound-anlægget er skabt til at blive puttet af vejen i reolen, hvorfra det leverer god lyd helt diskret.

   data-srcset

  Et af de bedste små, bærbare trådløse anlæg, vi har testet.