Panetti Pizzetta Primo

Panettis pizzaovn er prisvenlig, men ikke så varm som lovet

Pizzaovnen Panetti Pizzetta Primo giver dig meget for pengene, og kan både bruges inde og ude, endda i alt slags vejr. Men den når ikke helt den lovede temperatur.

PizzettaForside

Den prisvenlige pizzaovn Pizzetta Primo fra firmaet Panetti vil gerne være det oplagte valg for dem, som ønsker en elektrisk pizzaovn til både indendørs og udendørs brug.

Funktioner som hurtig opvarmning til hele 500 grader, indbygget timer og certificeret IPX4-vandafvisning minder meget om dem, man finder i den dyrere Ooni Volt 12, som imponerede os sidste år.

Du får endda 5 års garanti og en pizzaspade med i købet. En selvsikker introduktion til markedet.

Pinetti Pizzaovn test
(Foto: Lasse Torp Hansen)

Byggekvalitet og brugeroplevelse

Men man kan godt mærke, at vi reelt er i en billigere kategori end Ooni Volt 12, der både bygge- og designkvalitetsmæssigt er på et langt højere niveau. Det betyder ikke, at Pizzetta Primo føles skrøbelig, men bare, at der ikke er kælet lige så meget for detaljerne og materialerne.

Brugeroplevelsen er simpel, men også en smule frustrerende. Knapperne er heldigvis nemme at forstå og består af to drejehjul, som styrer henholdsvis temperatur og den indbyggede timer.

Det er en god idé med en timer, da en pizza typisk bages på få minutter, men netop denne timer gør dog mere skade end gavn. For det første bipper den ikke, når timeren er færdig – og hvad er så pointen med en timer? Det er især mystisk, når pizzaovnen ellers bipper løs på alle mulige andre tidspunkter. For det andet kan timeren kun bruges, når pizzaovnen har nået den ønskede temperatur. Det betyder, at man kommer i venteposition, hvis man blot justerer en smule på temperaturen.

Pizzaovn Pinetti Pizetta
Der blev lovet 500 grader, men den toppede ved 412. (Foto: Lasse Torp Hansen)

Forkert temperatur

Den største udfordring ved Pizzetta Primo er faktisk temperaturen. Løftet om opvarmning på 20 minutter og en temperatur på 500 grader (470 på stenen) er mere, end maskinen kan holde.

Efter 26 minutter fortalte maskinen, at den nu var færdigopvarmet og havde nået 500 grader. Det infrarøde termometer afslørede dog, at den kun var 350 grader. Efter hele 40 minutters opvarmning havde ovnen nået 412 grader og steg ikke yderligere.

Det er ikke fordi, opvarmningshastigheden eller den maksimale temperatur er uacceptabel, det er bare ret langt fra det lovede.

Pizzakvalitet

Pizza lavet i Panetti Pizzetta Primo ved ca. 412 grader smagte bedst efter 3 minutter i ovnen på den roterende pizzasten. Her fik både skorpe og bund en god mængde sorte ”leopardpletter”. Grøntsagerne ovenpå blev lækkert karamelliserede, uden hverken at brænde på eller blive slatne. En roterende sten er ingen garanti for jævn afbagning, men i Pizzetta Primo virker den, som den skal, og pizzaerne bagte ens hele vejen rundt.

Temperaturen forblev stabil over flere pizzabagninger i træk. Det er ikke en temperamentsfuld ovn, og selv ved disse relativt høje temperaturer er man ikke i fare for at brænde maden på.

Pizzaen blev lidt mere interessant end i Ninja Woodfire, som ”kun” bliver 370 grader varm. Men det er alligevel en skam, at Pizzetta Primo ikke når de lovede 500 grader, for ved disse temperaturer bliver en pizza rigtig interessant. Selv ved 450 grader, som i Ooni Volt 12, er pizzakvaliteten mærkbart højere.

Læs videre
Exit mobile version