Hvem lader ikke somme tider tøjet ligge i tørretumbleren i nogle ekstra timer, efter tørringen er forbi? Det gør vi nok alle sammen, og til os har Miele givet en smart funktion, som de har proppet ind i denne i øvrigt meget smarte tørretumbler: Antikrøl.
Den lufter simpelthen tøjet med jævne mellemrum, så længe det ligger i tromlen, for på den måde at forhindre, at det får folder af at vente på dets ejermand.
Men lad os starte et helt andet sted, for da vi går i gang med at teste tørretumbleren fra Miele, går det faktisk ikke ret godt i starten.

Hvor tørt er skabstørt?
Man går ligesom ud fra, at en tørretumbler som udgangspunkt er indstillet til at tørre tøjet, ikke? Så man ikke behøver installere en app og gå ind i en masse menuer for at vælge et niveau af tørt, som faktisk kan beskrives som tørt.
Forkert. Åbenbart. De første maskinfulde, som vi tager ud af Mieles tørretumbler, er på ingen måde tørre. Vi vil nærmest betegne tøjet som småfugtigt eller endda klamt.
Tørretumbleren vælger som standard niveauet skabstørt, men vi havde bestemt ikke lyst til at folde tøjet og lægge det i skabet. I stedet fik det en tur til (av for klimaet og elregningen) eller blev hængt op på en tørresnor.
Heldigvis gik det bedre, da vi fik app’en installeret.

App’en hjælper
Tørretumbleren kan forbindes via Bluetooth til Mieles app, og det er en fremragende en af slagsen. Det samme er forbindelsesprocessen, som simpelthen går som smurt. Alt spiller, og det er bare en fornøjelse.
Vi går naturligvis på opdagelse i menuen og finder her hele fire forskellige tørringsniveauer. Utroligt nok er der kun ét niveau over skabstørt, nemlig Skabstørt plus. Det vælger vi naturligvis, og nu kommer tøjet faktisk tørt ud af maskinen. Tak for det. Men må vi foreslå et niveau, som hedder tørt og så eventuelt kalde de andre for varierende niveauer af fugtigt? Bare en idé, Miele.
Det er muligvis de småfugtige niveauer, som har sikret Miele energimærket A+++, men nu ved du, at hvis du vil have helt tørt tøj, så skal der altså skrues op.
Der er til gengæld skruet ned for støjen fra tørretumbleren. Den er særligt lydisoleret, så hvis du bor i et hjem, hvor tørretumbleren skal stå tæt på de rum, som I opholder jer i, er det absolut værd at overveje denne model.
Hos os står den i en kælder, og vi var nødt til at gå hele vejen ned ad trappen for at kunne høre, om maskinen stadig kørte. Eller tjekke på app’en, som selvfølgelig sender en notifikation, når cyklussen er forbi.

Det dufter
Der er kælet for detaljerne på denne tørretumbler, som har et væld af funktioner. Der er stort set ikke det, du ikke kan tørre i den. Vi tørrer endda en gammel fårepels, som der var spildt vand på. Ingen problemer.
Alt tøjet (og den gamle pels) kommer ud med en mild duft, som skyldes, at Miele ikke kun sælger specialfremstillet vaskemiddel til deres vaskemaskiner, men også små beholdere med duft, som placeres i tørretumblerens filter.
Er de billige? Nej. Ville vi købe dem? Højst sandsynligt. Der er bare noget over at få hele oplevelsen med, når man investerer i et dyrt stykke hvidevare. Og det har de selvfølgelig for længst luret hos Miele.
Konklusion
En lækker app åbenbarer et væld af funktioner, og det kan faktisk også lykkes at få sit tøj helt tørt. Vi sætter pris på, at maskinen er ganske støjsvag, og at den hjælper med at undgå, at der kommer folder i tøjet, når vi ikke tømmer maskinen med det samme.

Læs videre med LB+
TILBUD Tilbud - 49 kr første måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
LB+ Total 6 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder
- Adgang til mere end 7.800 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer