Arlo Pro 5 2K

Kvalitetskameraet Arlo Pro 5 kan tåle regn

Fremragende videokvalitet, batteristrøm og vejrbestandighed, men desværre skjulte omkostninger.

Arlo Pro 5 lifestyle TOP 1

Foto: Arlo

Arlos kamera har en helt anden kvalitet end de andre kameraer. Det skyldes i høj grad, at det er designet som et udendørs kamera og har en lang batterilevetid. Som følge heraf er prisen også højere. Der er et gevindbeslag på bagsiden, og du kan tilkøbe alle mulige beslag, så du kan placere kameraet, hvor du vil. Det er dog beregnet til fast montering, så det står usikkert, hvis man prøver at sætte det midlertidigt oven på f.eks. et skab.  

Omkostninger

Uden et abonnement får du kun notifikationer om bevægelser og kan livestreame. Mere eller mindre ubrugeligt, men det bliver klart bedre med Homekit. Homekit kræver dog, at du køber en basestation, som koster 1.000 kr. 

Basestationen etablerer sit eget netværk med kameraerne, så hvis du har mange kameraer, kan den give bedre rækkevidde og ydeevne. Du kan også sætte et USB-stik i stationen for at undgå det månedlige gebyr for lagring. Det kan altså betale sig i det lange løb. 

Arlo Pro camera 1
Arlo Pro 5 er et hårdført kamera med både spotlight og sirene. (Foto: Arlo)

Installation

Hvis du bruger kameraet inden døre, er det praktisk at holde det forbundet via det magnetiske ladekabel med et USB-A-stik i den anden ende. Det er dog kun en meter langt. Du kan selvfølgelig tilkøbe længere kabler på 2,4 eller 7,6 meter (til udendørs brug). Det er meget nemt at sætte systemet op i Arlo-app’en, bare følg instruktionerne. Det var dog noget mere besværligt at få det tilføjet i Homekit, da man først skulle tilføje basestationen, hvilket krævede, at man læste manualen.  

Håndtering

Fra kameravisningen i app’en kan du tænde for mikrofonen og også aktivere højttaleren, så du kan tale til den, der står foran kameraet. Hvis du ser en uvelkommen person på billedet, kan du tænde et spotlight for at få et bedre billede og tænde for sirenen for at skræmme den ubudne gæst væk. En smart ting er, at man kan logge ind via en browser og få samme visning som i app’en. I princippet skal man kunne have en skærm, der altid viser overvågningsbillederne.  

Der er tre indstillinger til kameraerne: ude, hjemme eller standby. For hver af dem kan du indstille, hvad der skal ske, hvis kameraet hører lyd eller registrerer bevægelse. Om det skal begynde at optage, sende en notifikation eller aktivere sirenen. Du kan kortlægge, hvilken del af synsfeltet du vil tjekke for bevægelse for at undgå unødvendige alarmer. Ved hjælp af geofencing kan indstillingerne aktiveres automatisk, når du forlader hjemmet og vender tilbage.  

Du kan kortlægge, hvilken del af synsfeltet du vil tjekke for bevægelse for at undgå unødvendige alarmer. (Foto: L&B) 

Videokvalitet

Billedsensoren er helt klart et trin op i forhold til de billigere kameraer i testen. I svagt lys bevarer den farvevideo længe efter, at de andre kameraer har skiftet til sort/hvid nattilstand. I god belysning er videokvaliteten højere, med flere detaljer, bedre skarphed og bedre farvegengivelse. Især hvis kameraet er forbundet til basestationen, og du kan bruge 2K-videostreaming på det samme trådløse netværk.  

Konklusion

Dette er nok det mest alsidige kamera med mulighed for batteridrift og montering udendørs. Det har også den bedste videokvalitet. Desværre skal der bruges flere penge for at gøre det anvendeligt. Enten ved at købe en basestation med lokal lagring og mulighed for Apple Homekit. Eller ved at abonnere på Arlos cloud-tjeneste. Hvis du synes, det er det værd, så er Arlo 5 Pro bedst.  

 

Læs videre
Exit mobile version