Dyson Purifyer Cool Formaldehyde

Dyson ventilator med ren luft

Med en indbygget luftrenser bliver du ikke kun kølet ned, men kan også nyde ren luft.

dyson top

(Foto: Dyson)

Dyson begyndte med poseløse støvsugere og lancerede i 2009 en ventilator uden synlige blade. I dag har de udvidet til belysning, hovedtelefoner og hårpleje. Fortidens iøjnefaldende ventilatorer er svære at finde; de fleste er nu luftrensere, med eller uden varme og befugtning. Derfor ligger Purifyer Cool i en anden prisklasse end de andre deltagere, selv om vi valgte den billigste model med app-styring.

Læs også Gruppetest: 6 smarte luftrensere Allergener, dampe og lugte er alle uønskede i hjemmet, og moderne luftrensere er den enkle løsning.

Konstruktion og installation

Det eneste, man skal gøre efter udpakningen, er at montere filtrene, et permanent katalytisk filter og et kombineret HEPA-kulfilter bag gitrene i bunden af enheden. Det var ikke så indlysende, som billederne antyder, men relativt nemt. Apparatets design må siges at være slankere og smartere end de andre i testen, og det er ikke noget, vi skammer os over at have stående fremme. Byggekvaliteten er høj, men vi havde faktisk forventet mere metal til den pris.

Dyson Purifyer Cool formaldehyde
Uden tvivl det mest stilfulde apparat i testen. (Foto: Dyson)

MyDyson-app’en forbindes nemt til luftrenseren og er uden tvivl den flotteste og mest pædagogiske af dem alle. Overraskende nok er der meget få smarte funktioner i app’en ud over at planlægge, hvornår der skal tændes eller slukkes. Det er skuffende, at den er mindre avanceret end Ledvance-loftventilatoren. Men ud over Alexa og Google kan du også oprette forbindelse til Siris genveje – det er den alene om at give mulighed for.

Med HEPA-, kul- og katalytiske filtre er den kølige luft også ren. (Foto: Dyson)

Brug og kølende effekt

Med andre ord er app’en mere en fjernbetjening, hvor du kan indstille 10 forskellige ventilatorhastigheder, oscillation 45-350(!) grader, en timer for, hvornår den skal slukke, auto eller nattilstand, og om den skal blæse som en ventilator eller have en mere diskret ”udblæsning”, hvis du bare vil rense luften.

Hvad app’en til gengæld gør fantastisk, er at vise luftkvaliteten. Den måler partikler (PM2,5 og PM10), flygtige organiske forbindelser, nitrogendioxid, temperatur og luftfugtighed. Og dens navnebror, formaldehyd, som den selvfølgelig også renser for. Det er faktisk usædvanligt, som vi så i vores test af luftrensere. Du får fine grafer og kan udskrive luftkvalitetsrapporter.

En fin app med pædagogiske målinger, men få smarte funktioner (Foto: L&B Home).

Det, der overraskede os, var, at selv på den laveste indstilling hvæser den tydeligt, selv hvis man sætter den i nattilstand. Så meget, at vi, som lydfølsomme sovende, tydeligt bemærkede det. Den bladløse ventilatorteknologi gør dog, at støjniveauet ikke stiger, når luftstrømmen øges.

Konklusion

Hvis du vil have en imponerende ventilator, som børnene ikke kan stikke fingrene i, og som er nem at holde ren, så skal du have en Dyson. Hvis du er lidt forsigtig med pengene, skal du nok tage en enklere model uden app-kontrol der også renser luften. Har du alligevel tænkt dig at købe en der kan det hele, er dette en af de bedre, da målingen og rensningen af luftkvaliteten er helt i top. Vi kunne dog godt have tænkt os, at den var mere støjsvag og mere intelligent, end den er.

Læs videre
Exit mobile version