Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 09Deltag

: Pure Twilight

En frækkert i soveværelset

Skønt de mørke vintermåneder har passeret os, kan der stadig være behov for at mørklægge soveværelset, for at få en god nats søvn. Det er dog dejligt at vågne op til solens stråler, om end det er af den falske slags.

Skrevet af / 17/06/2011 - 19:50
Pure Twilight
Peter Gotschalk

Dette er muligt med en af de efterhånden mange LED-lamper, der simulerer en solopgang i soveværelset takket være energi-effektive pærer. Modellen her er dog helt ny inden for sit felt, da den kombinerer en digital DAB-radio – og dermed krystalklar lydkvalitet – med den kunstige sol.

Lampen stjæler showet
Clockradioen kommer fra Pure, der allerede er godt kendt for deres fremragende DAB-radioer. Som vi er vant til, er lydkvaliteten rigtig god, og det hele styres nemt via overskuelige og simple menuer. Har du haft en Pure-radio før, er der med andre ord ingen grund til at læse brugsanvisningen – det ligger allerede i fingrene.

Inkluderingen af en kombineret natlampe/solopgang er dog ny i Pure-regi. Lampen, som er gemt under glasskærmen i toppen, har en masse små indbyggede LED-dioder. De kan lyse i et væld af farver og simulere en solopgang ved langsomt at stige i styrke. Ideen er, at du langsomt vækkes, mens lysstyrken intensiveres, og i teorien er vågen, inden radioen tænder. Radioen egner sig dog ikke kun til vækning, men kan også lulle børnene i søvn om aftenen, takket være nogle indbyggede vuggeviser – sødt.

Trykfølsomt lir
Det mest blærede ved lampeskærmen er dog, at den reagerer på tryk. Lyset tænder slet og ret, når du holder hånden på skærmen, som er lavet af glas, og justeres i styrke, hvis du lader hånden ligge på den. Det giver næsten sig selv, at skærmen også fungerer som snooze-knap om morgenen. Din lille frækkert!

Desværre har resten af radioen ikke fået samme opmærksomhed, og det kedelige grønne display kan være lidt svært at gennemskue, når det er mørkt. Knapperne til at styre radioen sidder rundt om displayet, og hvor den første række er trykfølsom, er næste i ordinær grå plastic. Det er en mindre detalje, men de er en smule træge at trykke på, og det er f.eks. nødvendigt at holde på radioen, når man vil slukke for den om morgenen.

Konklusion
Trods nogle små irritationsmomenter er jeg blevet meget begejstret for Pure Twilight. Til at begynde med troede jeg ellers ikke, at lampen ville gøre den store forskel, men jeg er blevet overbevist. At den samtidig står som en anderledes og fed natlampe, er kun endnu et plus og overskygger hurtigt et kedeligt display med træge knapper.

Lyd & Billede mener

Lækkert design God som natlampe Fornuftig DAB-lyd Knapperne Prisen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Scroll to Top