Search
Generic filters

Otte trådløse støjreducerende hovedtelefoner

 itemprop
Otte trådløse støjreducerende hovedtelefoner

Fri for larm og ledningsrod

De bedste hovedtelefoner på farten er dem, der ikke kræver ledning, og som lukker forstyrrende støj ude.

Det er længe siden, hovedtelefoner bare var hovedtelefoner. I dag er der masser af valgmuligheder, hvad angår form og farve, størrelse og indretning, og om de skal sidde i, rundt om eller på ørerne. Desuden er der funktioner som trådløs tilslutning for at slippe for sammenfiltrede ledninger og støjreduktion, der er som sendt fra oven, når man er ude at rejse, og der er meget larm omkring én.

Nu, hvor det er ved at blive almindeligt med en kombination af disse ting, er det så på tide med en sammenlignende test.

Trådløse hovedtelefoner bruger Bluetooth for at få forbindelse til din telefon, tablet eller computer. Bluetooth fungerer godt til at koble en lydkilde og en afspiller på kort afstand, hvilket gør det til en perfekt erstatning for ledninger.

Ulempen er, at båndbredden ikke er den bedste, hvorfor lyden normalt må komprimeres på en eller anden måde. Det giver dårligere lydkvalitet end med ledning. Fordelene er, at det er meget praktisk, og at mobiltelefonen kobles med hovedtelefonerne, så man kan detailstyre lyden med en app.

Støjreduktion – eller noise cancellation, som det mere præcist hedder på engelsk – betyder, at hovedtelefonerne dæmper støj. Enten mekanisk eller, som her, elektronisk med såkaldt Active Noise Cancellation. Mikrofoner i ørekopperne registrerer forstyrrende lyde og sender dem til en signalprocessor. Den skaber så en omvendt lydbølge og afspiller den i hovedtelefonerne. Summen af de to modsatrettede lydbølger er en slukket lydbølge, som resulterer i stilhed.

Eller næsten, i hvert fald. Der vil nemlig uundgåeligt opstå en tidsforskydning, når elektronikken skal nå at skabe modlyden. Jo hurtigere den udefrakommende lyd er, jo dårligere fungerer støjreduktionen. Det er grunden til, at hovedtelefoner er så gode til at “slukke” kedelige, monotone og konstante lyde som flymotorer, mens de har det sværere med skarpe smæld, højfrekvent støj og skiftende lyd såsom folk, der taler.

Den bedste kombination er derfor hovedtelefoner, der både dæmper lyden mekanisk og elektronisk.

annonce
(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Trådløst på flyet?

Der, hvor vi først og fremmest anbefaler støjreducerende hovedtelefoner, er på langdistanceflyvninger. Dels fordi brummen fra motorerne er meget trættende i længen. Og dels fordi det ellers er det rene mord på hørelsen at lytte til underholdningssystemet.

annonce

Man er nødt til at skrue lydstyrken op til tordnende niveauer, hvis man vil overdøve al anden støj. Og hvis man vil blunde lidt, er det en gave fra oven, at man bare kan lukke omgivelsernes lyd ude med et knaptryk.

Men spørgsmålet er, om det så rent faktisk er en fordel at have trådløse hovedtelefoner. Ganske vist er det altid rart at slippe for en ledning, men netop på flyet er den faktisk ikke særlig meget i vejen. Og det store problem er, om flyselskabet overhovedet tillader, at man bruger dem.

Vi har tjekket flere flyselskabers retningslinjer, og de varierer meget. De fleste henviser bare til reglen “ingen sendere og modtagere”. Men de flyselskaber, der tilbyder Wi-Fi om bord, har jo skippet den regel. Tjek, før du skal rejse, og tag ledningen med for en sikkerheds skyld.

 

annonce

Testkriterier

Vi har tidligere testet henholdsvis trådløse og støjreducerende hovedtelefoner, men i år er det første gang, der er nok modeller til, at vi kan kræve begge dele. Testen er en blanding af nye og ældre modeller, som tidligere har været med i den ene eller den anden kategori. Formålet er, at du skal få et godt overblik over udbuddet.

Hovedtelefonerne er blevet testet i støjende omgivelser som f.eks. tog, men også derhjemme i fred og ro. Desuden har vi taget mere hensyn til bærekomforten end normalt, da denne kategori jo er beregnet til at blive brugt i længere tid ad gangen. Den samlede karakter er ikke et gennemsnit, idet prisen også er taget i betragtning.

LÆS OGSÅ: https://lydogbillede.dk/test/hovedtelefoner/de-bedste-traadloese-propper/

LÆS OGSÅ: https://lydogbillede.dk/test/hovedtelefoner/10-traadloese-hovedtelefoner/

Produkter i testen

 data-srcset

Sony MDR-ZX770BN

Pris: 1300 kr Annonce
Lav pris i betragtning af, at de har støjreduktion. Rigtig god batterilevetid. Sidder behageligt takket være store ørekopper.
Byggekvalitet og design imponerer ikke. Svært forståelige funktioner med bøvlet betjening. Lyder lige så kedeligt, som de ser ud.
 data-srcset

Plantronics BackBeat PRO

Pris: 1900 kr Annonce
Kan lyde rigtig godt i aktiv tilstand, hvis man ikke lytter for længe. Meget praktiske i trådløs tilstand og fremragende rækkevidde. Gode til at kunne koncentrere sig på jobbet.
Store, tunge hovedtelefoner, der fylder meget i bagagen. Lyder kedeligt i passiv tilstand og lidt skarpt med støjreduktionen tændt.
 data-srcset

JBL Everest Elite 700

Pris: 2000 kr Annonce
Glimrende justering med app’en. De er flotte og udstråler kvalitet. God lyd med fremragende støjreduktion.
Fylder ret meget i bagagen. Kan virke ubekvemme ved længere tids lytning.
 data-srcset

Samsung Level On Wireless

Pris: 2200 kr Annonce
Fremragende batterilevetid. Fin lyd med godkendt støjreduktion. Smart trådløs integration med Galaxy-mobiltelefoner.
Virker lige lovlig plasticagtige til prisen. Fylder meget, og der medfølger ikke noget etui. Den hvide model er en magnet for snavs.
 data-srcset

Denon AH-GC20

Pris: 2200 kr Annonce
Solid, pålidelig konstruktion og helt sammenklappelige. God støjreduktion og kraftig lyd, der kan justeres med mobil-app.
Det er svært at holde styr på de mange knapper. Få funktioner i app’en.
 data-srcset

Sennheiser Momentum On-Ear Wireless

Pris: 2700 kr Annonce
Meget stilfulde og velbyggede. Fylder minimalt i tasken. God støjreduktion og behagelig lyd.
Hovedtelefoner, der sidder ind mod ørerne, bliver ubehagelige i længden.
 data-srcset

Beats Studio Wireless

Pris: 2800 kr Annonce
Kraftig bas til dem, der gerne vil have det, men alligevel overraskende god lyd. Behagelige at have på. Fylder ikke meget i tasken.
Fungerer ikke uden strøm, heller ikke med ledning. Meget tomgangsstøj fra elektronikken.
 data-srcset

Bang & Olufsen BeoPlay H8

Pris: 3700 kr Annonce
Lækkert design og udsøgte materialer. Neutral, varm lyd med god støjreduktion.
Støjreduktionen giver en noget indelukket lyd. Prisen vil nok afskrække de fleste.

  Subscribe
  Notify of
  3 Comments
  oldest
  newest most voted
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Otte trådløse støjreducerende hovedtelefoner

   data-srcset

  Rigtig hi-fi i øret

  Selv om de er bittesmå, og prisen er til at overse, er JBL’s helt trådløse hørepropper opgaven mere end voksne.

   data-srcset

  JBL uden særlige fordele

  JBL’s mellempris-støjdæmper har de grundlæggende ting på plads. Men hverken lyd eller features imponerer. Og app’en bør du holde dig fra.

  (Foto: Jabra)

  Er du helt svedig?

  Jabra Elite Active 75t er måske de bedste trådløse træningspropper, man kan købe for penge.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  De bedste trådløse til prisen

  Den nye 2020-model af Apples Wireless Powerbeats er perfekt til træning og kræsne ører.

  Sennheiser Momentum True Wireless 2 product shot

  Bravo, Sennheiser!

  Sennheiser når helt til tops med deres nyeste udgave af Momentum True Wireless.