TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Sony Xperia Z

Hvis LTE skal være lækkert!

Sonys absolutte topmodel kan også hoppe med på det lynhurtige LTE-netværk. Desværre er der ikke gjort så meget ud af 4G-delen som af resten.

forfatter
Publiceret 15/04/2013 - 10:06
L&B mener
Fantastisk brugeroplevelse
Batteritiden
Specifikationer
  • Operativsystem: Android 4.1.2 Jelly Bean
  • Skærm: 5" 1920 x 1080, 443 ppi
  • Processor: 1,5 GHz quad-core
  • Hukommelse: 16 GB + microSD
  • Trådløst: Bluetooth 4, 802.11 a/b/g/n, NFC
  • LTE: 800, 1800 og 2600 MHz
  • Mål: 139 x 71 x 7,9 mm
  • Vægt: 146 g
  • Batteri: 2330 mAh
Vejl. pris 4999Pr. 15/04/2013 Produktside

I vores dybtgående solotest af Sony Xperia Z kalder vi uden at blinke telefonen en vinder. For på mange måder er det her en af de bedste smartphones, vi nogensinde har prøvet. Derfor er det også ekstra frustrerende, at Sony ikke har givet LTE-delen bare en smule mere opmærksomhed.

For desværre lider denne mobil under samme problem som konkurrenterne fra Samsung og LG: Batteriet kan ikke tåle mosten. Maksimalt en halv dag kan telefonen klare vores LTE-test, hvor vi surfer på nettet, lytter til musik, ser film og henter filer i skyen. Og det til trods for et batteri på hele 2330 mAh. LTE-forbindelsen suger åbenbart strøm, som børn drikker saftevand. I hvert fald på denne enhed. For det er tankevækkende, at de to konkurrenter, som klarer sig bedst i testen, hvad angår batteriydelse – iPhone 5 og HTC One SV – samtidig er dem med de mindste batterier!

Sony Xperia Z giver også mindelser om Nokia Lumia 920, der jo har svært ved at holde forbindelsen til LTE-netværket. På samme måde sker det lidt for ofte for Xperia Z, at man pludselig må nøjes med HSPA+ eller sågar 3G-signal på steder, hvor vi positivt ved, at der er god LTE-dækning. Problemet er langtfra lige så slemt med Xperia Z som med Lumia 920, men det er stadig et irritationsmoment.

Da hverken hastighedsmålingen eller browser-ydelsen på papiret er noget at skrive hjem om, er vi da glade for, at den praktiske brugeroplevelse ved daglig brug til gengæld er overbevisende god og flydende. Både når vi streamer musik og film, går det lynhurtigt, og vi kan spole i indholdet eller skifte nummer uden pauser. Det samme gælder, når vi bladrer rundt i de store billeder i Dropbox. Det går så hurtigt, som det overhovedet er muligt.

Konklusion
Brugeroplevelsen i det daglige redder så at sige Sony Xperia Z fra en skæbne som testens prügelknabe. For på papiret klarer den sig ikke så godt, og vi er ret trætte af elendige batterier. Men hvis man kan leve med at oplade mobilen med ret så jævne mellemrum, er Xperia Z i praksis en hel del bedre, end de tørre tal ellers antyder. En særlig anbefaling kan det dog ikke blive til.

Også i denne test:

HTC One SV

Den store overraskelse

Denne mobil kom med i testen på et afbud. Og tog os med storm.

Lang batteritid Overlegen LTE-hastighed Lynhurtig cloud-adgang og streaming
Mellemklasse-mobil

Huawei Ascend P1 LTE

Hug en hæl og klip en tå

Huaweis mobiltelefoner kan være med blandt de bedste på markedet. Det gælder bare ikke Ascend P1 LTE, som kineserne kunne have gjort bedre.

Hurtig browser Relativt lang batteritid
Langsom LTE-hastighed Problemer med LTE-signalet

Apple iphone 5

Længe ventet

LTE med iPhone 5 giver en behagelig brugeroplevelse. Med et enkelt aber dabei.

Høj browser-ydelse Batterilevetiden Streaming og cloud
Kan miste signalet Understøttelse af LTE-frekvenser

Samsung Galaxy S III 4G

Fantastisk i teorien

Mange betragter Samsungs topmodel som verdens bedste smartphone. Det får være. Som LTE-mobil er den i praksis en skuffelse.

Glimrende browser-ydelse Høj teoretisk LTE-hastighed
Elendig batteritid Film-streaming og cloud-tjenester kører elendigt

Nokia Lumia 920

Den store skuffelse

Hvis denne test kan have en taber, så er det Nokia Lumia 920, der skuffer fælt som LTE-mobil.

Dækker flest LTE-frekvenser
Browser-ydelsen LTE-hastigheden Oprette og opretholde LTE-signal

LG Optimus G

Så længe det varer

Med den nye topmodel Optimus G har LG begået en glimrende LTE-mobil. Med et knap så glimrende batteri.

Prisen Streaming og cloud Højt antal LTE-frekvenser
Batteriet
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Nye smart-ure fra Samsung med fokus på sundhed Den nye Galaxy Watch5-serie skal bl.a. muliggøre mere indsigtsfuld søvnregistrering.
Samsung opgraderer sine foldbare mobiler De to foldbare mobiler kommer bl.a. med lynhurtig processor, og Galaxy Z Fold 4 får kamera fra Galaxy S22-serien.
En opgraderet nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen lige i munden. Der følger et par kompromisser med i pakken.
Stor ståhej for ingenting Kan en smartphone være modig, varm og sjælfuld?
En lille stang dynamit Zenfone 9 giver alle mærkevaremobilerne baghjul med en ydelse i high-end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vildt.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend